PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

Aprenent els codis de circulació

Uns 150 alumnes participen en l’edició d’enguany, la cinquena, del ‘Viari Show’

Per EL PERIÒDIC

Un any més, el Circuit d’Educació Viària del Cedre va ser l’escenari escollit ahir per donar el tret de sortida a una nova edició del Viari Show, que, enguany, arriba a la cinquena temporada. Aquesta iniciativa, engegada conjuntament pel Servei de Cases Pairals i la Unitat d’Educació Viària del Servei de Circulació del Comú d’Andorra la Vella i que compta amb la col·laboració del Ministeri d’Educació i Joventut, pretén afavorir, mitjançant l’educació viària, la interrelació entre el col·lectiu de la gent gran i els infants. 
D’aquesta manera, a partir de diferents esquetxos en què es van representar situacions de risc que sorgeixen durant el dia a dia a la via pública, els padrins, juntament amb les explicacions dels membres del Servei de Circulació, van indicar a uns seixanta d’alumnes de tercer cicle del Col·legi Janer què cal fer en els diferents casos. En aquest sentit, la consellera de Social del Comú d’Andorra la Vella, Ester Vilarrubla, va explicar que «els padrins representen diferents situacions per tal que els infants prenguin consciència de la importància de ser prudents al carrer amb les accions de cada ciutadà». La consellera, també, va detallar que, enguany, la cinquena temporada del Viari Show s’ha distribuït en tres sessions diferents, a partir de les quals es té previst acollir a un total de 150 alumnes procedents del Col·legi Janer, les escoles franceses d’Encamp i el Pas de la Casa i les escoles espanyoles d’Encamp i Sant Julià de Lòria.
Vilarrubla va comentar que aquest tipus d’activitat esdevé «una molt bona oportunitat per establir un contacte intergeneracional i potenciar la integració del col·lectiu de la gent gran dins la societat». A banda del vessant més integradora, la consellera va subratllar que el Viari Show també compta amb una finalitat molt més específica, ja que tal com va indicar, «la finalitat és ensenyar als infants com actuar davant situacions de la vida quotidiana que poden suposar un risc». Quant a la franja d’edat dels alumnes, tot i recalcar que el programa d’educació viària s’estén al llarg de tota l’escolaritat, la consellera va afirmar que el Viari Show s’adreça a nens i nenes d’entre nou i onze anys.
Després de la primera sessió celebrada ahir, serà el torn dels alumnes de les escoles franceses d’Encamp i el Pas de la Casa i de l’escola espanyola d’Encamp, mentre que el 19 d’abril es clourà l’edició d’enguany amb els alumnes de segon i tercer cicle de l’escola espanyola de Sant Julià de Lòria.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT