PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

Eve Ariza narra el paper de les nenes en el contraban d’Andorra

L’artista inaugura l’exposició al Museu del Tabac el proper dissabte

Per EL PERIÒDIC

Obra d'Eve Ariza.
Obra d'Eve Ariza. | LABORATORI376
En el marc del projecte Una altra mirada és possible recerca d’estereotips de gènere en el museu, endegat per Laboratori376, l’artista Eve Ariza farà una visita guiada aquest dissabte a les 12.00 hores al Museu del Tabac. La intervenció d’Ariza mostra,  «d’una manera poètica i molt dolça» –segons destaca l’organització–, el paper de les dones i les nenes en el contraban de Tabac a l’Andorra dels anys 50 del segle passat. 
 
Entre les seves creacions, l’autora presenta un dels molts dissenys de subsistència utilitzats per les «nenes passadores», que suposava un suport a l’economia familiar en uns temps de molta precarietat. El projecte de l’artista s’insereix en la museografia de la sala de la Manufactura i explica amb diferents objectes una part de la seva memòria familiar. Així, Ariza narra el periple de les seves tietes, que quan eren unes nenes, ajudaven a la seva família portant tabac amagat de camí a l’escola. 
 
A banda d’oferir una visita guiada pel museu i poder escoltar el perquè de les creacions d’Ariza, l’autora té preparada una sorpresa que només es desvelarà el mateix dia de la visita. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT