PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La força del grup

L’FC Andorra, malgrat tots els entrebancs amb què s’ha vist durant la temporada es troba amb la permanència garantida i canviant objectius per lluitar per l’ascens

Per JOAN JOSEP BLASCO

Els jugadors tricolors celebren un gol contra l’Horta.
Els jugadors tricolors celebren un gol contra l’Horta. | J.J.B.
Si una cosa porta demostrant l’FC Andorra durant tota la temporada és la capacitat d’adaptació a totes les circumstàncies amb les que s’ha trobat. Les baixes han evidenciat que es tracta d’una plantilla curta, però qui era al camp ha donat la seva millor versió. Aquest fet ha portat a assolir la permanència molt abans del que es podia preveure a inici de curs, i a canviar de forma natural d’objectius. Si primer era únicament la permanència, ara ja es valora l’ascens a la Tercera Divisió.
 
«No renunciem a res», ja porta dies dient l’entrenador, Justo Ruiz. Perquè és una evidència. Està situat a quatre punts del líder i a només dos de la promoció d’ascens. Amb 43 punts, la permanència és un fet, i es miren cotes més altes. La il·lusió fa temps que hi està instal·lada. «Al vestidor ja fa dies que se’n parla i més ara després de la ratxa que portem». Estan passant per un moment molt dolç que volen allargar al màxim, superant a tots els rivals de la part alta amb els que s’han trobat els últims dos mesos, i fent-se forts quan juguen al camp d’entrenaments de la FAF, sent els millors del grup 2 quan ho fan com a locals. «Ens hem convertit en un equip molt incòmode per jugar», remarca el tècnic.
 
En només un any «hem passat de la Segona Catalana a parlar de pujar a Tercera Divisió». I l’explicació de tot plegat la té ben clara: «El secret és l’ambient que es respira al vestidor. És tot el que fan els jugadors, com entrenen, la complicitat i el compromís que mostren, i la solidaritat que tenen entre ells. Són les ganes que tenen de jugar i fer les coses bé. Tot això és el que realment ens fa somniar». El grup ho és tot i «s’ha anat passant filtres i al vestidor hi són els que volen».
 
La solidesa defensiva està portant resultats. Marcar significa puntuar, perquè a les últimes cinc victòries no han encaixat cap gol. «L’equip se sent molt a gust defensant. Quan ens posem per davant en el marcador no patim. Tenim molt clar el que hem de fer per defensar i posseïm qualitat per sortir a atacar». Les opcions d’ascens segueixen ben vives a vuit jornades per concloure la campanya. I més tenint en compte la quantitat d’enfrontaments directes que es produeixen entre els conjunts que té per sobre. Els tricolors tenen un calendari més benèvol i volen dir la seva fins el final, amb la mateixa ambició mostrada fins el moment.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT