PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Vendrell manté les reserves però celebra l’augment d’estocatge

La consellera del PS defensa que necessita més informació

Per Ivan alvarez

Les obres del nou dipòsit d’aigua la zona de la Plana, el passat novembre.
Les obres del nou dipòsit d’aigua la zona de la Plana, el passat novembre. | Tony Lara
La solució preventiva que Capesa té preparada com a una de les intervencions que es faran per corregir la necessitat de subministrament d’aigua a Escaldes ha estat acollida, en principi, amb bon to per la consellera del PS, Cèlia Vendrell. 
 
Aquesta mesura, tal i com van exposar a EL PERIÒDIC i que es començarà a implantar a mitjans de juny, consisteix en col·locar una bomba submergida provisional al nou dipòsit de 2.500m3 i que facilitarà el traspàs de l’aigua d’una bassa a l’altre de 800. D’aquesta manera, en cas de necessitat, es podrà comptar amb un estocatge més gran de líquid gràcies a aquesta bomba provisional.
 
Vendrell, especialment sensible amb aquest tema per motius professionals, va indicar que aquesta acció era un aspecte a celebrar «perquè tindrem més reserva d’aigua en cas que passi alguna cosa», però que li faltaven encara inputs i poder tenir més dades per realitzar una valoració ferma al respecte. «Aquest és un dels motius pels que vam decidir entrar una demanda de reunió, per poder tenir més informació al respecte i poder fer una valoració com cal», va sostenir la representant de l’oposició a la corporació escaldenca. «No sé encara com es comunicaran els dipòsits i no sé si el dipòsit connecta més abaix i no sé com s’ha previst la sortida del dipòsit cap a la xarxa», va apuntar.
 
La consellera de PS va afegir que va sol·licitar la trobada amb els agents responsables del subministrament de l’aigua per tenir tota la informació i per «saber què han pensat fer a la zona de l’esllavissada de Claror i si han revisat els treballs que es van fer». A més va afirmar que volia conèixer «l’estat de les obres del nou dipòsit, si és cert que a mitjans de juny, ja podrà operar a través d’aquest bombatge i saber com està el tema de l’ampliació d’accions de Capesa».
Vendrell va afegir que «evidentment que valoro de forma positiva el fet de tenir més capacitat d’emmagatzematge d’aigua i quan abans entri en funcionament el nou dipòsit, millor per a tots. D’aquesta manera tindrem més temps de reacció en cas de patir un episodi com el del passat juliol». En aquest sentit, finalment, va recordar que «aquesta no és l’única solució i hem d’anar més lluny».
 
Per Magallón «ja és més del que hi havia»/ Per part seva, l’altre conseller de la minoria, el liberal Marc Magallón,  que també ha estat notificat de la demanda de reunió, s’expressava en termes molt semblants i va apuntar que «això ja és més del que hi havia i tot el que sigui tenir més del que es té, ja és positiu». El conseller liberal va explicar que, malgrat tot, «sabem que l’aigua que pugui arribar d’allà dalt si baixa amb terbolesa, l’estocatge aquest [el de 2.500m3 i 800] no serà suficient ni de bon tros». També va apuntar que «no es pot tenir aigua emmagatzemada durant molt de temps neta i sí que serà un alleujament durant més hores, però no és ni de bon tros la solució».
 
Magallón va indicar que «la funció d’un dipòsit és emmagatzemar aigua i jo entenc, tot i que ens falta tenir més informació, que tot el sistema de cloració, filtratge i la resta no estarà a punt encara al juny». 
 
En aquest punt, cal la intervenció del president de Capesa, Eduard López, que va deixar clar que el nou dipòsit de 2.500 m3 s’omplirà sempre «amb aigua tractada i, a mesura que vagi entrant el líquid a la bassa nova s’anirà bombejant a l’altre, al de 800 i sempre tindrem dos dipòsits plens», va aclarir López Mirmi. Per resoldre qualsevol dubte, el president de Capesa va apuntar que «evidentment no tindrem aigua estancada al dipòsit nou i, tant en aquest com en l’altre, el líquid circularà i s’anirà regenerant». «El que no farem és omplir el dipòsit en construcció i deixar-lo ple durant un temps i només treballar amb el de 800. No tindria cap sentit», va aclarir. 
 
López Mirmi va recordar que, amb aquesta mesura preventiva, es podrà començar a tenir més capacitat en cas de necessitat i «passarem a tenir de 800 a 3.300 m3 i farem servir els dos dipòsits bombejant aigua de l’un cap a l’altre». Va insistir, en aquest sentit, que «treballaran els dos estocatges i quan tinguem els tres serà el mateix i funcionaran els tres com si fos un sol perquè estaran comunicats. Així de senzill». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT