PUBLICITAT

canillo

Les darreres nevades consoliden el tancament de la temporada

Les darreres nevades consoliden el tancament de la temporada

Per El Periòdic

Uns esquiadors a pistes durant la temporada d’hivern 2015-2016.
Uns esquiadors a pistes durant la temporada d’hivern 2015-2016. | Tony Lara
Amb les darreres nevades i les previsions de futures caigudes de neu, les estacions de Grandvalira i Vallord preveuen tancar la temporada d’hivern 2015-2016 –que finalitza aquest diumenge– satisfactòriament. 
 
Grandvalira acomiadarà el període amb l’obertura de 190 km (99 pistes) i una cota que oscil·la entre els 40 i els 120 cm de neu primavera. Durant la darrera nevada, el domini va rebre 20 cm més de neu nova i encara aquests últims dies amb una oferta esquiable i de serveis «pràcticament sense restriccions», segons matisa la mateixa. Així, l’Escola d’Esquí i Snowboard, les activitats d’aventura i els punts de restauració estaran a disposició dels clients fins al darrer dia. 
Pel que fa a Vallnord, posa fi ala temporada amb unes «molt bones condicions de neu després de les darreres nevades», segons assegura la mateixa estació. Les condicions meteorològiques han deixat a Vallnord - Ordino Arcalís: 27 cm (2.500m) i 21 cm (2.000m) de neu nova. I a Vallnord - Pal Arinsal: sector Pal: 10 cm (1.950m) i 20 cm (2.300m). Així com: 10-15 cm (1.950m) i 25-30 cm (2.500m) al sector Arinsal.
 
A més, per completar el tancament d’hivern, l’estació aplica durant tota aquesta setmana – i fins dissabte– una tarifa reduïda. El preu únic del forfet, tant per a adults com per a infants, és aquests dies de 20 euros a Vallnord Pal Arinsal i de 29,50 euros (adults) i 24 euros (infants) a Vallnord - Ordino Arcalís, amb «entrepà especial» inclòs. Pel que fa al nombre de pistes i remuntadors oberts, s’adaptarà a les condicions de neu del moment, «ja que,actualment la qualitat és molt variable». Però la previsió «és disposar del màxim d’instal·lacions obertes, tot i que tot dependrà de les condicions de neu del moment», matisa l’estació.
 
Tot i que es tanca la temporada, el Servei de Meteorologia del Principat preveu que la neu encara no desapareixerà del tot, i és que de cara al cap de setmana, sobretot diumenge, s’espera que pugui caure aigua-neu amb intervals de neu més gruixuda durant la nit. 

Meteorologia preveu un mantell «estable»/ El Servei de Meteorologia d’Andorra destaca que la neu nova es dipositarà sobre un mantell en conjunt «força estable i compactat», tot plegat per múltiples cicles d’humidificació i posteriors gelades, tanmateix, per sobre de 2.200 a 2.400m. 

Les nevades que s’esperaven al Principat per a la nit de dijous a divendres, en especial a bona part de la meitat nord-est del país, es preveien acompanyades de vent. Aquest, «crea noves plaques i acumulacions en zones de dipòsit, on s’afegeix a plaques antigues situades per sobre de 2.400 metres», destaca el servei. 
 
Els experts també puntualitzen que aquestes plaques noves podran esdevenir «inestables per sobrecàrregues lleus, com el pas d’un esquiador». La tendència del perill d’allau per avui és per sota de nou.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT