PUBLICITAT

Andorra la Vella

La 6a edició del saló Estudiant-Empresa acull 500 alumnes

Més de 35 empreses i escoles del país s’apleguen a la trobada, encarada a endinsar els joves del Principat al mercat laboral

Per marisa da costa

El descens en el nombre d’empreses participants no va afectar l’afluència, que va augmentar en 150 alumnes. A la imatge, alguns dels assistents, ahir.
El descens en el nombre d’empreses participants no va afectar l’afluència, que va augmentar en 150 alumnes. A la imatge, alguns dels assistents, ahir. | ANA/B.N.
Mig miler d’alumnes de tots els sistemes educatius postobligatoris del Principat van donar-se ahir cita amb el seu futur laboral al saló Estudiant-Empresa. La trobada, que enguany se celebrava per sisena ocasió, va apropar els joves a més d’una trentena d’entitats amb l’objectiu d’orientar-los a l’hora de començar a pensar com encarar la seva carrera professional o bé oferir-los possibilitats de perpetrar els seus estudis a nivell nacional.
 
En concret, 35 expositors van reunir-se al Centre de Congressos de la capital: tant privats com públics, de tots els sectors i categories. L’àmbit turístic i els serveis que se’n desprenen –ja siguin les pistes o la restauració, per exemple– són les empreses amb major presència per l’evident notorietat amb què compten al país, però no queden enrere àrees com la financera, dels recursos humans o els mateixos centres educatius amb opcions especialitzades o els mateixos col·legis de branques professionals.
 
El mosaic perquè es caracteritza la trobada ja anyal entre joves i mercat ocupacional va ser motiu de congratulació per part de la Ministra de Cultura, Joventut i Esports, així com el bagatge informatiu que els alumnes ja arrosseguen quan té lloc aquesta jornada: «S’ha fet una bona feina des d’Educació». En aquest sentit, Olga Gelabert va voler destacar el fet que «molts dels estudiants ja saben més o menys on volen anar dirigits», pel que els és més senzill triar l’estand. Això, d’altra banda i segons va apuntar la titular de Joventut, és mostra de «l’aposta de Govern per la transversalitat» i resultat de la feina entre els diferents ministeris; en aquest cas, Joventut amb Educació i Ensenyament Superior. 
 
En aquesta edició el nombre d’entitats participants va ser inferior a la darrera. Això no obstant, l’afluència va ser superior: el nombre d’assistents va ser gairebé un 30% superior. Malgrat que les ofertes van passar de 37 a 35, Gelabert no va descartar l’opció de cercar un emplaçament més ampli de cara a la propera jornada d’orientació laboral, en cas que més empreses s’adscriguin al saló.
 
Oportunitat per a les entitats/ L’encontre no és únicament positiva per al jovent. És també una oportunitat per a les empreses, que capten potencials professionals de cara als propers anys. I, tot i que es tracta d’un espai amb la vista posada en el futur, es mira també pels temps més immediats. Molts dels alumnes van aprofitar ahir l’avinentesa per deixar els seus currículums als negocis presents, pel que l’esdeveniment també és positiu per als qui ofereixen la seva marca i personal per explicar la situació laboral als estudiants del país. De fet, tal com comentava el gerent d’una de les filials presents, dedicada als recursos humans, la trobada va ser útil no només per ajudar els adolescents a encarrilar-se sinó per explicar la seva tasca, funció que també van haver d’acomplir altres expositors davant del «desconeixement» dels joves.
 
«La visió de futur» que segons Gelabert caracteritza el saló, complementat amb xerrades, esdevé una ocasió per pesar en el futur però també per pensar en els períodes vacacionals i, consegüentment, trobar l’equilibri entre els estudis i la primera feina. 

Uns 20 interessats en la nova escola de direcció hotelera/  L’escola per a especialitzar-se en direcció hotelera que, en engegar-se el proper curs escolar i ja de manera definitiva «hi hagi les matriculacions que hi hagi», s’instal·larà al Principat, ja compta amb més d’una vintena d’interessats que, molt probablement, augmentaran arrel de la presència de Vatel al saló Estudiant-Empresa. Tal com va informar Roser Duran, directora del centre, la iniciativa ha tingut molt bona acollida per tractar-se d’un sector amb potencial al país i fins i tot podria acollir estudiants forans.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT