PUBLICITAT

Eibar

La contrarellotge deixa Purito cinquè

El resident i líder de Katusha perd una posició en la darrera jornada

Per El Periòdic

Contador celebra el triomf amb cava, dissabte al podi de la Itzulia 2016.
Contador celebra el triomf amb cava, dissabte al podi de la Itzulia 2016. | El Periòdic
Purito Rodríguez defensava el títol a la Volta al País Basc i no va poder tornar a posar-se la txapela, però sí va deixar bones sensacions en una dissabte que no el beneficiava, ja que es tractava d’una contrarellotge de 16,5 km amb sortida i arribada a Eibar. El resident i líder de Katushava perdre distància entre els favorits i va acabar cinquè a 1:22 del guanyador, Alberto Contador. Segon va acabar Henao i tercer va ser el colombià Nairo Quintana, un dels grans beneficiats de l’última etapa en acabar segon a només cinc segons i remuntar de la sisena a la tercera posició. 
 
Perquè divendres, amb un recorregut entre Orio i Alto d’Arrate, de 159 km. i vuit ports puntuables, Purito havia estat un dels més destacats i va pujar de l’onzena a la quarta plaç. El més ràpid va ser l’italià d’Astana Diego Rosa, que s’havia adjudicat la cinquena etapa en solitari i segon havia estat el colombià Sergio Henao, que va treure dos segons en l’esprint final a un segon grup amb Contador, Purito i Pinot, demostrant potència a les seves cames. A mig minut d’aquest segon grup havia acabat Nairo Quintana i a un minut, el portuguès Rui Costa. 
 
Així doncs, la general es capgirava i passava a comandar-la Henao; per darrere Contador a sis segons, Pinot a 10 i Purito a 12. D’altres com el guanyador de la Vuelta a Espanya, l’italià Fabio Aru, o el canadenc Ryder Hesjedal i el francès Tony Gallopin es van acabar retirant en una jornada de duresa, amb pluja i alguna caiguda que va afectar a tots tres i a d’altres residents com l’australià Simon Gerrans o l’irlandès Daniel Martin.
 
CONTADOR NO ES RETIRA AQUEST ANY / Després de posar-se la txapela de campió, el líder de Tinkoff va sorprendre en la roda de premsa anunciant que rectificava les paraules del febrer passat i que encara no posa fi a la seva carrera esportiva: «Ara no em plantejo el meu futur. Des que vaig anunciar que ho deixava, és increïble la quantitat de missatges i ànims de la gent. Li he donat voltes i veient que encara gaudeixo a sobre de la bici, he decidit deixar la idea de la retirada a un costat», va anunciar.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT