El MoraBanc diu adéu als play-off

L’UCAM Múrcia mata a base de triples al conjunt tricolor, que diu pràcticament adéu a ser al top-8

Per ALBERT CANES

David Navarro intenta puntejar un llançament de tres de Scott Wood, en el partit d’ahir entre el MoraBanc Andorra i l’UCAM Múrcia al Poliesportiu. | ACB PHOTO / A. MARTÍN
Els play-off ja queden gairebé impossibles. Una nova desfeta contra un rival directe, i la tercera consecutiva, condemna al MoraBanc a la zona de ningú. La demostració de falta d’actitud i una mentalitat dèbil a l’hora d’afrontar els moments delicats dels partits va deixar grogui al conjunt de Joan Peñarroya que es va trobar davant un UCAM Múrcia immensament superior en la segona meitat gràcies a un extraordinari encert en triples.

En la primera meitat, però, la història era diferent. Amb un intercanvi constant de cistelles en els instants inicials es donava peu a la igualtat en el marcador. Vojdan Stojanovski posava amb un dos més u el 7-2, el qual era ràpidament respòs amb dos triples de Radovic (7-8). El canvi de líder en el marcador anava per jugades, però el MoraBanc, amb un dos més u de Shawn Jones i un triple de Betinho Gomes, posava la màxima diferència (20-13) quan restava un minut i mig per a la conclusió del primer quart, sent l’única avantatge significativa fins el moment. Katiskaris demanava un temps mort que li va servir als visitants per apropar-se a només una cistella en només dues possessions gràcies als dos punts d’Arteaga i als tres de Scott Wood (20-18).

En la primera acció del segon quart, Arteaga igualava el marcador des de la personal (20-20), cosa que obligava als tricolors a començar des de zero. Amb paciència i progressivament, els del Principat anaven ampliant marge. Un triple de Luka Bogdanovic era la primera acció que permetia agafar distància (25-22), però el van seguir Jones, que va estar molt actiu en el segon període amb set punts, i Stephen Holt, molt atent a les pilotes dividides (31-26). Sense assolir parcials importants, el MoraBanc es va arribar a situar nou punts a sobre després d’un tir lliure de Bogdanovic (41-32).

Àrbitres i parcial / En aquest moment, però, les decisions arbitrals, amb una anitesportiva a Víctor Sada i una tècnica a Joan Peñarroya, van donar peu a un parcial de 0-9 final que va acabar amb un triple sobre la botzina de la primera part de José Ángel Antelo que igualava el marcador (41-41) abans d’enfilar el camí a vestidors.

En la represa, el conjunt de Peñarroya seguia un pel tocat pel parcial final del segon quart. Giorgi Shermadini, desaparescut fins el moment, va començar a sumar per als tricolors fent vuit punts en aquest període. Abans, però, un triple de Daniel Clark donava avantatge al MoraBanc (46-43), malgrat que ràpidament van canviar les tornes. Els punts del georgià no eren suficients i un Facundo Campazzo que no havia estat especialment actiu va aparèixer per donar l’avantatge als seus amb un triple (48-50). El mateix argentí amb un altre cistella de tres punts i Vitor Benite van ampliar l’avantatge murciana (52-57).

Holt intentava evitar que l’UCAM marxés en el marcador amb un dos més u (55-57), però Radovic va aparèixer per seguir anotant amb cinc punts seguits. Novament per acabar el quart, el Múrcia va crear un parcial demolidor que deixava tocat als tricolors abans d’encarar els 10 darrers minuts gràcies als triples de Campazzo i Antelo (59-68).

Reacció i festival triplista / Semblava que el MoraBanc volia solucionar en els instants inicials de l’últim quart el desastre dels darrers minuts del tercer. Les cistelles de Jones, Stojanovski i el dos més u d’Holt posaven a només dos punts als tricolors del Múrcia (66-68). Ràpidament, però, els visitants van començar a cosir a triples al Morabanc i les esperances es van anar diluint. Radovic era el primer, seguit d’Antelo, amb dos seguits, Wood, amb tres consecutius, i Carlos Cabezas, que tancava la massacre exterior. Els tricolors anaven sumant entre mig, però les accions ofensives es quedaven lluny de ser suficients. L’espectacle de triples de l’UCAM va ser tan gran que només va anotar des de la línia de 6,75 en el darrer quart i no va errar ni un sol llançament en tota la segona part, amb onze triples en onze intents.

Només dos tirs de Cabezas des de la personal en els minuts de la brossa van trencar la ratxa de triples visitants. Els tricolors van arribar a anar 10 per sota quan restaven tres minuts. Quan s’apropaven mínimament, el Múrcia utilitzava el triple i tornava a deixar grogui al MoraBanc. Al final, Bogdanovic va iniciar una mini reacció que situava a cinc als tricolors amb un triple (84-89). Però en la darrera jugada en defensa, el rebot es va escapar i va esvair dubtes sobre la victòria murciana (86-91), evidenciant els grans problemes que té el conjunt del Principat en defensa.

La desfeta del MoraBanc fa dir, pràcticament, adéu als play-off i se situa en terra de ningú a la taula, amb 16 derrotes en l’onzè lloc. Toca setmana de reflexió profunda.