PUBLICITAT

La Massana

La Massana Còmic clou amb èxit de públic la seva vintena edició

El president de l’ARCA, Joan Pieras, valora molt positivament l’experiència i la feina d’aquests quatre dies

Per Iván Álvarez

Una família contempla una de les diverses exposicions de La Massana Còmic a l’edifici de la Closeta, ahir.
Una família contempla una de les diverses exposicions de La Massana Còmic a l’edifici de la Closeta, ahir. | Emilio Prenas
Quatre dies frenètics i d’una activitat enriquidora van baixar ahir el teló a l’edifici de la Closeta. La vintena edició de La Massana Còmic es va facturar amb un èxit de participació i de resposta popular que van dibuixar una rialla de satisfacció als membres de l’ARCA (Associació Andorrana del Còmic, la il·lustració i l’animació). El seu president, Joan Pieras, va exposar, satisfet, que «no acostumem a quantificar la gent que ve [a La Massana Còmic], però sí que es pot assegurar que, dels darrers anys, aquesta ha estat l’edició de més flux de persones».
A més, i tot i que el temps no semblava acompanyar, «molta gent s’ha acabat animant i ens han acompanyat en aquesta cloenda. Hi ha persones molt fidels a La Massana Còmic, que venen cada any i que no fallen mai», va apuntar Pieras. 
La presència d’Enrique Corominas, historietista i il·lustrador espanyol i que ja va participar a l’edició de 2014, va ser un dels revulsius del certamen. L’autor de les il·lustracions de la sèrie Jocs de trons i de l’adaptació al còmic d’El retrato de Dorian Gray, d’Oscar Wilde, va fer les delícies dels seus seguidors durant la seva estància al Principat. «Corominas no va parar dissabte de signar tot el que li portaven i va esgotar llibres i pòsters. Va estar plenament a disposició del seu públic i tots vam acabar molt agraïts», va explicar Pieras.
 
Joan Mundet, a la propera edició/ Quan encara s’estan paint les sensacions que ha deixat la vintena edició, l’ARCA ja treballa en la propera entrega, fins el punt de tenir-la gairebé tancada a manca d’alguns serrells.«Deixem acabar una edició per començar un altre, però ja us puc avançar que ha estat un cap de setmana molt productiu i que la mostra de l’any que ve ja la tinc tancada», va etzibar el president de l’ARCA. En aquest sentit, Pieras va desvetllar que un dels noms que ja ha confirmat la seva presència a la propera entrega de La Massana Còmic és el català Joan Mundet. «Ja va venir fa sis anys amb Alatriste i ara treballa amb un àlbum que es diu Capablanca, de la mateixa temàtica, però amb guions seus».
 
Nova web/ D’altra banda, es va presentar la nova pàgina web de La Massana Còmic, que porta la signatura de Sergi Sogas, un dels vocals de l’ARCA. Sogas va explicar que «s’ha trencat amb tot el que hi havia abans i , amb motiu del vintè aniversari, hem decidit renovar la web i començar de zero». Més moderna i atraient, l’encarregat va explicar que ara la web s’ajusta a la mida i ofereix un disseny responsive, perquè «és més fàcil navegar-hi i utilitzem una plantilla amb un disseny adaptatiu, que funciona per tablet, mòbil i ordinador». Sogas va destacar que «treballem amb una gestió de continguts i ara qualsevol de la junta pot actualitzar el que desitgi, ja sigui text, fotos o qualsevol informació i això facilitat molt la feina».  
A banda de voler potenciar la presència a les xarxes socials, finalment, Sogas va apuntar que una de les novetats que volen introduir és que, des d’aquest any, «formem part del catàleg de Biblioteques d’Andorra i afegirem des de la web el catàleg de fons del museu perquè la gent pugui consultar tot el material catalogat disponible a nivell d’obra de còmics».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT