PUBLICITAT

CR i ApC reiteren la disposició d'evitar eleccions anticipades

  • Gabriel diu que els del PS no poden estar "concentrats tot el dia preparant" els comicis
  • Nomen afirma que hi ha "dues faccions" dins de la formació dels socialdemòcrates
EL PERIÒDIC
ORDINO

Periodic
Jaume Bartumeu, Joan Gabriel i Eusebi Nomen conversant a la Casa de la Vall. Foto: ONA MORANTE

El president del Grup Parlamentari Reformista, Joan Gabriel, i el conseller del Grup Parlamentari d'ApC, Josep Maria Bringué, van aprofitar ahir la jornada de benedicció del bestiar a la Rabassa d'Ordino per reiterar la seva disposició a evitar unes eleccions anticipades, després de les declaracions fetes pel primer secretari del PS, Ferran Goya, en què manifestava la dificultat per arribar a un acord amb la plataforma i la possibilitat cada cop més pròxima d'uns comicis avançats. Mentre que Gabriel va instar el PS a "governar i no estar concentrats tot el dia preparant les eleccions", segons va recollir l'ANA, Bringué va assegurar que la formació de la qual forma part continuarà les reunions per consensuar el Pressupost. D'aquesta manera, almenys de manera pública, CR i ApC van fer l'enèsima declaració per evitar les anticipades, tal com des del PS es pretén, tot i que una altra cosa és la realitat viscuda a la Casa de la Vall, que constata com uns i altres es troben, a l'hora de la veritat, amb serioses dificultats per superar el difícil joc de forces.

Gabriel va afirmar que "si la seva frustració --la de Goya-- és tal que han de convocar eleccions, haurem perdut un any", al mateix temps que va cridar al Govern de Jaume Bartumeu a arribar a acords i fer pactes. Tot i això, el massanenc va deixar clar que els reformistes estan "preparats per anar a eleccions quan faci falta", en la mateixa línia que tots els partits s'han pronunciat per tal de deixar clar que un avançament electoral no agafaria a ningú per sorpresa, un fet que constata el coneixement d'aquesta realitat cada cop més imminent.

Mentrestant, Bringué es va mostrar sorprès per les declaracions de Goya i va considerar que l'únic que pot decidir l'avançament de les eleccions és Bartumeu, motiu pel qual va assenyalar que ara per ara encara tenen esperances en la pròxima reunió amb el cap de Govern per parlar del Pressupost, una reunió que podria tenir lloc la setmana vinent. Bringué va afirmar que el missatge de Goya es contradiu amb el de Bartumeu i va considerar que dins del PS hi ha divergències, tal com el president del grup, Eusebi Nomen, va declarar ahir a ATV, tot assenyalant l'existència de "dues faccions" dins de la formació socialdemòcrata.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT