PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Un estudi proposa l’estació de la depuradora com el millor lloc per ubicar l’heliport nacional

Un grup de ciutadans detallen en un blog els avantatges de la infraestructura

Per EL PERIÒDIC

Vista aèria de l’estació de la depuradora, al costat de la duana
Vista aèria de l’estació de la depuradora, al costat de la duana | El Periòdic
Un col·lectiu de gent anònima ha publicat en un blog un estudi on analitzen els avantatges que pot suposar pel Principat escollir de manera encertada la ubicació de l’heliport nacional. En aquest sentit, el grup assenyala l’estació de la depuradora, al costat de la duana del riu Runer, com el millor lloc per construir la infraestructura. 
L’estudi comença analitzant que l’heliport ha topat diverses vegades amb l’oposició veïnal i, per tant, la seva proposta, asseguren, «intenta reduir aquest rebuig a un mínim raonable. És la opció que considerem més segura, i la menys contaminant de totes». En els diferents apartats d’aquest complet blog, s’expliquen els impactes que, a tots els nivells, pot tenir la construcció de l’heliport i els responsables deixen clar que l’estudi s’ha fet «per pur altruisme» i com a «petita contribució a l’interès general, en pro de la ciutadania andorrana».
 Aquest grup insisteix en què la seva proposta d’ubicació «s’allunya de la capital, del cor neuràlgic del país, de la porta de les cases» i que és un «lloc adient» per ubicar la necessitada infraestructura. Està situat a pocs metres de l’entrada sud del país i suposaria, remarquen, una porta d’entrada i una «connexió amb mitja Europa». El col·lectiu destaca que aquesta ubicació suposaria unes mínimes molèsties als ciutadans i un «embelliment espectacular de l’entrada sud del Principat». 
Pel que fa a l’impacte i a l’afectació directa sobre el funcionament de la depuradora, en l’estudi s’explica que no sortiria afectades ni les tasques ni el propi funcionament de la instal·lació. «Tenint en compte que la depuradora és una activitat estàtica de filtratge d’aigües (del riu Valira), no té necessitat d’actuacions, ni maniobres al vol. La seva funció es horitzontal. A priori, sembla factible compaginar la seva tasca amb el nostre projecte», subratlla el col·lectiu.
Finalment, i pel que fa al finançament, l’estudi indica que dependrà de les plantes a construir, que cal tenir en compte que s’aprofiten terrenys públics, ja usats i amortitzats.
A més, afirmen que l’heliport costaria «molts menys diners que algunes inversions públiques fetes fins ara a Andorra i de no tanta repercussió com és aquesta».
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT