PUBLICITAT

Lleida

L’aeroport de l’Alguaire tanca l’hivern amb 25.000 passatgers

El govern de Lleida negocia la renovació amb el touroperador Neilson Thomas Cook

Per EL PERIÒDIC

Un avió a la pista de l’Alguaire, en una imatge d’arxiu.
Un avió a la pista de l’Alguaire, en una imatge d’arxiu. | TONY LARA
L’aeroport de Lleida-Alguaire ha tancat la temporada d’hivern amb un lleuger increment de passatgers respecte les darreres temporades i ha arribat a la xifra dels 25.000, segons va informar el Departament de Territori. Han estat sobretot esquiadors britànics i israelians que tenien com a destinació final les estacions andorranes. Ahir diumenge es van enlairar els dos últims avions des de l’aeroport lleidatà fins al de Londres-Gatwick organitzats pel tour-operador Neilson Thomas Cook, que aquest hivern també ha ofert rutes a Manchester i Birmingham. A més, va ser el darrer dia d’operacions del conveni entre Neilson i la Generalitat que comprometia la companyia a volar cinc hiverns des d’Alguaire. 
 
El Govern ja negocia amb el touroperador la renovació de l’acord i també manté contactes amb altres aerolínies però de moment l’única activitat comercial que mantindrà la infraestructura serà la línia regular d’Air Nostrum a Palma de Mallorca, amb dos vols setmanals. L’executiu i la resta d’institucions del territori també prioritzen diversificar l’activitat de l’aeroport reforçant-ne els usos industrials, ja sigui el transport de mercaderies o amb empreses de serveis vinculats al sector aeronàutic.
 
El touroperador Neilson va començar la temporada el 20 de desembre amb quatre vols setmanals cada diumenge procedents de Manchester, Birmingham i dos de Londres-Gatwick. El diumenge 3 d’abril van acabar les operacions a Manchester i Birmingham i ahir es van enlairar  els dos últims a la capital britànica. Portaven, en total, 406 passatgers. Poc després de les deu va sortir l’avió de Thomas Cook amb 219 passatgers i a les onze ho va fer el contractat pel touroperador a la companyia escandinava Norwegian, amb 187 persones a bord. El segon va sortir amb una hora de retard per un problema tècnic. 
 
Neilson ha usat l’aeroport durant 17 diumenges. D’aquests, només el 27 de desembre hi va haver una incidència per boira i els avions els van redirigir a l’aeroport de Reus.El responsable de la companyia a Andorra, Iain Archer, va explicar que aquesta temporada han tingut uns 11.500 clients (el doble en trajectes d’anada i tornada), una xifra similar a la de l’any passat però inferior als 14.000 que van tenir el primer dels cinc anys del conveni. L’ocupació dels avions ha rondat el 95%. 
 
Han estat una minoria els que han triat l’estació de Baqueira Beret en comptes d’Andorra, prop de 200, però són més del doble que l’any passat i la satisfacció és molt alta, segons Archer. De fet, va comentar que si Neilson continua operant a Alguaire la voluntat és potenciar aquest destí. 
 
La negociació està en marxa i la setmana que ve hi ha prevista una nova reunió amb Aeroports de Catalunya. Archer ha admès que s’està parlant també amb els aeroports de Reus, Perpinyà i Tolouse. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT