PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

La Seu contractarà els assessors per concurs públic

Les adjudicacions es faran per un import inferior als 18 mil euros

Per EL PERIÒDIC

Batalla i Fierro, en roda de premsa.
Batalla i Fierro, en roda de premsa. | RÀDIO SEU
L’Ajuntament de la Seu d’Urgell sotmetrà des d’ara a concurs públic totes les contractacions d’assessorament econòmic o financer amb un import per sota dels 18.000 euros, tot i no estar-hi obligat, segons informava ahir Ràdio Seu. L’equip de govern assegurava que amb aquesta decisió vol «tallar d’arrel» els dubtes sobre aquest tipus de contractes i, en particular, amb els realitzats amb l’empresa Efial, amb la qual recorden que el consistori hi ha treballat des de la dècada de 1990.

Abans que el ple debati la moció amb què Compromís x La Seu i ERC proposen que no hi es faci més acords amb Efial mentre no es resolguin els processos judicials relacionats amb aquesta consultoria, l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, va recordar que tant el secretari com la interventora municipal han reconegut «la legalitat, la transparència i la gestió més que correcta» de tots els contractes que s’hi ha signat. Una qüestió que, detallava, ja es va debatre l’any 2014 i en la qual un informe va documentar tots els contractes fets i va avalar la tasca de l’equip de govern.

Batalla també va subratllar que cap ajuntament no està obligat a treure a concurs públic contractes inferiors a 18.000 euros, però que tot i això des d’ara ho faran, assenyalava, per acabar amb «qualsevol ombra de dubte» i amb la «pressió» política a la que consideren que s’ha sotmès l’Ajuntament amb relació a aquesta qüestió.

En aquest sentit, l’alcalde urgellenc va considerar justificats tots els contractes fets amb Efial entre 2007 i 2014 i va indicar que molts d’ells tenen a veure amb «l’allau de peticions» que el Ministeri d’Economia espanyol ha tramès al consistori els darrers anys, que requerien d’un assessorament addicional per no desbordar la tasca dels treballadors municipals. Alhora, Albert Batalla va recordar que l’empresa matriu, d’Efial, Oliver i Camps, ja treballava amb l’Ajuntament de la Seu des de començament de la dècada de 1990, amb govern municipal del PSC-Progrés, i que tan mateix van decidir mantenir-hi la relació professional.

De la seva part, el tinent d’alcalde d’Hisenda, Jesús Fierro, va afirmar que aquest tipus d’assessoraments són habituals i «de llarg recorregut» en ajuntaments com el de la Seu. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT