PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Les Rutes Guiades a la Seu i Comarca estrenen el mètode Sendif

La nova temporada preveu 35 sortides

Per EL PERIÒDIC

El regidor d’Esports, Isidor Alberich, i el director del Servei Municipal d’Esports, David Vallvé.
El regidor d’Esports, Isidor Alberich, i el director del Servei Municipal d’Esports, David Vallvé. | RÀDIO SEU
La nova temporada de les Rutes Guiades a la Seu i Comarca preveu 35 sortides, de les quals 21 seran aquesta època de primavera i estiu i les 14 restants durant la tardor i l’hivern. Una de les novetats d’aquest any és precisament que el catàleg informatiu es divideix en dues èpoques i serà més senzill i fàcil de guardar: en format de futlletó amb quatre pàgines i més esquemàtic, en comptes de les anteriors guies que oferien informació més detallada. Tanmateix, per als qui vulguin ampliar informació, s’hi inclou un codi QR que permet accedir des de qualsevol dispositiu mòbil a tots els detalls de cada proposta.

La presentació va tenir lloc ahir el matí a càrrec del regidor d’Esports de l’Ajuntament de la Seu, Isidor Alberich, i el director del Servei Municipal d’Esports, David Vallvé. Una altra novetat que es va destacar durant la presentació va ser  la incorporació a les rutes del mètode Sendif, la nova classificació que permet definir oficialment la dificultat de cada ruta de senderisme que quedi establerta amb criteris unificats, segons la proposta de la Taula de Senderisme de l’Alt Pirineu i Aran.

El llibret informatiu concentra la informació en sis ítems bàsics: el nom de la ruta, la data, el tipus de ruta, la dificultat segons la classificació Sendif, l’entitat organitzadora i una imatge de l’activitat o de l’indret.

Així, per exemple, la primera sortida de la temporada, aquest diumenge 17 d’abril, serà de la Seu a Sant Julià de Lòria, amb una caminada a peu de nivell «molt exigent» i organitzada per la UEU. I la següent, el 24 d’abril, oferirà descobrir els camins de les Valls d’Aguilar a peu, amb un recorregut de dificultat moderada i amb l’organització del Consell Comarcal. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT