PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Veïns de l’Alt Urgell tallaran l’N-145 a favor de les persones refugiades

L’objectiu és mostrar el rebuig a l’acord entre la Unió Europea i Turquia

Per EL PERIÒDIC

Concentració a la Seu de suport a les persones refugiades.
Concentració a la Seu de suport a les persones refugiades. | RÀDIO SEU
Veïns de l’Alt Urgell ses van sumar diumenge a una concentració-assemblea a la font del passeig Joan Brudieu per donar suport a les persones refugiades i pressionar els governs, polítics i institucions perquè obrin les fronteres i prenguin decisions polítiques «que donin prioritat a les persones», segons va informar ahir Ràdio Seu. Durant el debat dut a terme durant la mobilització es va decidir que diumenge que ve, a les set de la tarda, es realitzarà un tall a la rotonda de la Seu a Andorra, a l’N-145, «per continuar visualitzant el rebuig a l’acord entre la Unió Europea i Turquia envers els refugiats». Aquesta acció es podria repetir cada quinze dies.

La concentració d’ahir es va convocar la setmana passada «després de veure amb impotència, tristor i ràbia, dia rere dia, la vergonyosa actuació de la Unió Europea, que bloqueja i militaritza les seves fronteres, permetent i provocant la tragèdia dels refugiats provinents de guerres provocades i alimentades en gran mesura pels interessos econòmics europeus». El col·lectiu expressava en un comunicat la voluntat d’oposar-se a un drama «humanitari, social i polític».

Els veïns es mostren especialment crítics amb l’acord entre la Unió Europea i Turquia per continuar bloquejant les fronteres, «tot negant l’auxili als refugiats», malgrat que el mateix govern turc està «massacrant el poble kurd i col·laborant amb Estat Islàmic». També titllen les declaracions dels líders polítics i institucionals «de bones intencions absolutament inútils». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT