PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Falta de confiança del MoraBanc

El director general de l'entitat tricolor, Francesc Solana, acusa a aquest factor les últimes derrotes de l’equip

Per ALBERT CANES

Víctor Sada mostra incredulitat per una decisió arbitral, en el partit de diumenge entre el MoraBanc Andorra i l’UCAM Múrcia al Poliesportiu.
Víctor Sada mostra incredulitat per una decisió arbitral, en el partit de diumenge entre el MoraBanc Andorra i l’UCAM Múrcia al Poliesportiu. | BCA / MARTÍN IMATGE
L’horrible defensa en la segona part del MoraBanc Andorra davant l’UCAM Múrcia va condemnar l’equip a la tercera derrota consecutiva i a un adéu pràcticament definitiu a poder ser als play-off a final de temporada, un objectiu que tot i no ser prioritari feia il·lusió tant a l’afició com a tots els membres del club. 
 
Les debilitats que ha mostrat el conjunt tricolor, cada vegada de manera més sovint, té una causa mental, entre altres: la manca de confiança. Així és segons el director general de l’entitat tricolor, Francesc Solana, que feia el balanç de la situació actual amb positivisme tot i que els resultats no hagin acompanyat darrerament. «No podem ser negatius. Estem en mala dinàmica, l’hem de passar. Ja n’hem tingut alguna aquesta temporada i ja la tornarem a passar. Amb positivisme sempre», arrencava explicant Solana. El directiu del MoraBanc indicava que «la falta de confiança que desprèn l’equip es nota en totes aquestes situacions de conjunt. En el moment que ells [UCAM Múrcia] es posen per davant, perdem la iniciativa i ens costa molt. Tenim errades defensives que són greus i que no es poden tenir. Això al final és per falta de confiança».
 
D’on ve, doncs, aquesta manca de convenciment en si mateix? «La dinàmica de resultats no ha estat bona i quan vas perdent la confiança disminueix», argumentava Solana, que recordava que «ha passat en altres èpoques també» i al final l’equip ha sortit endavant. 
 
Tot canvia davant l’Obradoiro / Aquesta dinàmica de resultats negatius que provoca la manca de confiança ve des del primer partit de l’any 2016, el 3 de gener, a la pista del Rio Natura Monbus Obradoiro. S’arribava amb la millor ratxa de la temporada de sis victòries per només dues derrotes després d’haver superat el mal inici de curs (1-4). A la pista de l’actual avantpenúltim classificat de la Lliga Endesa es va perdre amb una cistella en l’últim segon de la pròrroga. Des de llavors, el balanç tricolor ha estat aclaparador: només quatre triomfs i fins a deu derrotes. Es va aconseguir dues victòries més en els dos últims mesos del 2015, que en aquest 2016. 
 
El ‘feeling’ i el toc d’atenció / El director general del BCA també troba a falta veure els jugadors en bon estat de forma en els partits. David Navarro, Víctor Sada, Thomas Schreiner,... Cap d’ells està en un moment òptim de joc i tenir tants jugadors en aquest estat es nota molt: «Ara mateix tenim pocs jugadors amb bon feeling i necessitem que hi hagin més».
 
Solana també va tractar el tema del base austríac, que per primera vegada aquesta temporada no va jugar ni un sol minut en tot el partit. «Crec que el fet que Schreiner no jugués és un missatge de l’entrenador cap als jugadors. Si no hi ha rendiment no jugaràs. Penso que el d’Schreiner els dos darrers partits no havia estat bo i per tant va creure convenient no comptar amb ell aquest partit. Qui no posi el millor del seu esforç no jugarà. No és un missatge a Schreiner, sinó cap a l’equip», comentava. També afegia que «segur que es produiran» més vegades aquesta situació en el que resta de campanya, però puntualitzava que «el que està clar és que el Joan no es tirarà pedres a la seva teulada fent càstigs ximples». 
 
Calendari desesperançador / Resten set jornades per finalitzar la fase regular de la lliga i les opcions no són favorables al conjunt tricolor ja que ha de visitar en les dues properes jornades a l’Unicaja i a l’Herbalife Gran Canària, després rebrà el Fiatc Joventut i el Laboral Kutxa, continuarà a la pista del Sevilla i acabarà rebent l’Obradoiro i visitant el València. Quatre d’aquests rivals són de play-off i la taula no convida a pensar en possibilitats de victòries elevades, però això no és el que pensa Solana: «Ja ens ha passat alguna vegada aquest any que l’horitzó no ens acompanyava i l’equip se’n va sortir. Tinc molta confiança que diumenge que ve farem un bon partit, hi haurà una bona resposta i que sortirem amb bones sensacions». El director general també argumentava que d’aquí a final de curs espera que no falti «treball, orgull i il·lusió. No ens podem oblidar que això no s’ha acabat i que hem d’estar fins la jornada 34 amb màxima concentració, ambició i esforç». El primer que cal , però, és retrobar la confiança.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT