PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Les explotacions ramaderes urgellenques podran ampliar-se

La moció presentada pretén suavitzar la situació des de l’administració

Per EL PERIÒDIC

Ajuntament de la Seu d'Urgell.
Ajuntament de la Seu d'Urgell. | EL PERIÒDIC
El ple de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell va aprovar dilluns la modificació número 29 del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU), en el seu article 276.4, després que el Consistori rebés aquesta petició amb la finalitat que les explotacions de bestiar puguin construir un major volum i puguin adaptar-se als requeriments tècnics que es demanen per aquestes explotacions, segons ha informat l’ajuntament urgellenc. 
 
El tinent d’alcalde d’Urbanisme de la Seu, Jesús Fierro, va explicar que aquesta modificació «permet des de l’administració suavitzar la situació complicada que viuen moltes d’aquestes explotacions ramaderes, però alhora es fa d’una manera respectuosa amb el medi i el paisatge».
 
Així mateix, amb l’aprovació d’aquesta modificació del PGOU de l’article 276.4 que aborda la zona de sòl protegit de valor agrícola-ramader el text aprovat conclou que les activitats ramaderes «existents que demostrin la necessitat d’ampliació a través de la viabilitat de la pròpia activitat, podran fer-ho mitjançant l’aprovació d’un Pla Especial que defineixi les necessitats totals de sostre i les mesures d’adequació a l’entorn (estudi d’impacte paisatgístic)». «En tot cas, l’edificabilitat màxima per a magatzems, granges o estabulacions mai serà superior a 900 M3/ha». A més, aquesta modificació només afecta a la zona 9a i no a la resta de sòl no urbanitzable. 
 
La moció d’ERC recolzada per tots els grups reclama que «s’apliqui uns coeficients reductors per corregir la valoració cadastral excessiva, mentre aquesta no s’aprovi», segons informa RàdioSeu. El text fa referència a la reforma del Cadastre feta pel Ministeri d’Hisenda espanyol, que pot fer que es multipliqui fins a sis vegades el preu de les finques i es posi en perill la viabilitat de les explotacions. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT