PUBLICITAT

Andorra la Vella

Només dos fons forans s’interessen per Vall Banc

Només dos fons forans s’interessen per Vall Banc

Per El Periòdic

Un dels cartells de la seu central de Banca Privada d’Andorra, a Escaldes-Engordany.
Un dels cartells de la seu central de Banca Privada d’Andorra, a Escaldes-Engordany. | Tony Lara
L’Agència Estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) únicament ha rebut dues mostres d’interès per a l’adquisició de Vall Banc. Ja tancat el període de presentació d’ofertes per participar de la subhasta del banc pont resultant de la intervenció de Banca Privada d’Andorra (BPA) per part del Govern, només dues marques foranes han postulat pel producte, tal com va informar ahir la mateixa AREB a través d’un comunicat de premsa. Es tracta de dos fons d’inversió estrangers: JC Flowers i Socrates Capital.
 
Exhaurit el termini per postular a la compra de Vall Banc, el resultat final són un parell d’ofertes per part de dues firmes internacionals que, segons va anunciar RTVA, correspondrien als fons d’inversió nord-americà JC Flowers i el britànic Socrates Capital. Finalment, cap de les quatre entitats nacionals ha optat per l’adquisició de BPA, tal com s’havien plantejat inicialment i després que aquestes hagin pactat assumir els crèdits que els òrgans comunals tenien amb la banca intervinguda per assegurar-se el cobrament dels traspassos que han anat fent d’ençà el bloqueig del 10 de març de 2015. 
 
L’AREB ja es troba immersa, segons resa la seva comunicació, en l’anàlisi de les dues ofertes rebudes per tal de continuar amb el procés: «Durant els propers dies s’avaluaran les condicions presentades per a seleccionar l’oferta guanyadora que suposi l’ús més efectiu dels recursos públics i sigui idònia per als interessos dels futurs clients i empleats de Vall Banc». El resultat, en cas que finalment cap de les ofertes sembli a l’AREB prou justa, podria ser la liquidació. L’agència no especifica quan farà pública la seva decisió al respecte del nou propietari de Vall Banc, de la que únicament assegura que, un cop aprovada per l’Institut Nacional Andorrà de Finances, serà notificada al Govern.
 
Preocupació per la poca oferta/ Preguntat en roda de premsa sobre les propostes de compra rebudes per l’AREB, el conseller general Víctor Naudi va fer trasllat de la seva «preocupació» pel fet que «cap banc internacional de prestigi» hagi mostrat interès per quedar-se amb Vall Banc i va desitjar que la destinació final de l’entitat no suposi la pèrdua de més llocs de feina dins del que encara és BPA. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT