PUBLICITAT

Andorra la Vella

L’equip de MoraBanc mirarà de millorar el top-5 a la Titan Desert

Aranda, Ramírez i Salud tornen a la prova en categoria ‘Corporate’

Per ALBERT CANES

Aranda, Ramírez, Maetre i Salud, en la presentació de l’equip MoraBanc a la Titan Desert.
Aranda, Ramírez, Maetre i Salud, en la presentació de l’equip MoraBanc a la Titan Desert. | MoraBanc
Un mite de la Titan Desert torna a la competició per a una nova edició, que es disputarà entre el 24 i 30 d’abril. Es tracta de Ramon Aranda, que ha estat convidat per l’organització amb totes les despeses pagades ja que és una de les dues úniques persones del món que ha estat present i ha finalitzat en totes les edicions de la Titan Desert. 
 
Per a la d’aquest any, tornarà a estar acompanyat per Antoni Ramírez, que afrontarà la seva setena cursa en la prova de resistència, i Manel Salud, que es prepara per a la seva tercera participació. Els tres, treballadors de MoraBanc, competiran un any més en la categoria Corporate, la qual obliga a tres ciclistes a treballar en la mateixa empresa amb un mínim de temps i arribar a la meta en cada etapa amb un minut de marge com a màxim. 
 
El passat any, l’equip de l’entitat bancària va ser cinquè d’entre els 12 conjunts que hi havia. Per a la prova que comença el diumenge següent volen millorar el resultat, fins i tot s’atreveixen amb un top-3, tot i que amb un marge de respecte. «Tant de bo puguem arribar al podi, ho intentarem. L’any passat vam ser cinquena i vam arribar una mica tocats de forma física. Aquest any estem millor i aspirem a més», comentava Salud en la presentació de la nova edició. «Procurarem deixar el pavelló ben alt», afegia Ramírez. 
 
El circuit d’aquest any presenta dues jornades inicials de muntanya amb recorreguts llargs i desnivells molt elevats, amb 110km i 1.810 m  en la primera, i 133km i 2.336 m, en la segona, sent aquesta l’etapa reina de la Titan Desert 2016. Després, els ciclistes afrontaran una de transició al desert i comptaran tres més pel desert pur i les dunes malgrat que tindran menys desnivell. En total, seran 662 quilòmetres amb 7.060 metres de desnivell acumulat repartides en sis etapes. A aquest fet se li ha de sumar les temperatures de 50 graus amb les quals hauran de competir els ciclistes. «És una zona desconeguda per a nosaltres. Rodarem amb força fang i és una de les edicions amb més desnivell», apuntava l’experimentat Aranda. 
 
La representació andorrana no acabarà amb els tres participants de MoraBanc ja que Miquel Lorenzo també serà a la Titan Desert. 
 
Una de les novetats d’aquesta edició és que la línia d’arribada tindrà una senyal en streaming per la qual es podrà veure les arribades de tots els corredors.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT