PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

Martí assegura que Cinca té el «suport incondicional» del Govern

El cap de Govern relaciona les crítiques per ‘l’afer de Panamà’ amb els contraris a la resolució de BPA

Per LIDIA RAVENTÓS

El cap de Govern, Toni Martí, al costat del ministre de Finances, Jordi Cinca, ahir durant la compareixença posterior al Consell de Ministres.
El cap de Govern, Toni Martí, al costat del ministre de Finances, Jordi Cinca, ahir durant la compareixença posterior al Consell de Ministres. | Tony Lara
El cap de Govern, Toni Martí, va comparèixer ahir excepcionalment a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres per defensar el ministre de Finances, Jordi Cinca, després de tota la polèmica sorgida arrel de les declaracions del ministre sobre la seva relació amb els papers de Panamà i que ha portat al Partit Socialdemòcrata (PS) a demanar la seva dimissió. El màxim representant de l’Executiu va assegurar que Cinca té «el suport incondicional» del Govern perquè es tracta d’un assumpte que va passar fa 15 anys «i no tenia ni té res a amagar». «Compto amb Cinca igual que compto amb tots els ministres del Govern d’Andorra», va deixar clar. 
El cap de l’Executiu va insistir en què «no hi havia res d’il·legal ni immoral» en la conducta del responsable de la cartera de Finances i va criticar al PS per no aportar cap argument ni afegir cap informació que contradigui les explicacions de Cinca. Segons va expressar Martí, els socialdemòcrates «no s’adonen que contribueixen a malmetre el nom i la imatge d’Andorra». 
El cap visible de l’Executiu va ser contundent en les seves declaracions i va afirmar que «el PS participa d’un circ mediàtic que no lideren ells». En aquest sentit, va manifestar que els que utilitzen l’afer de Panamà per desgastar l’Executiu i el ministre Cinca «són aquells que volien que el Govern actués diferent davant de la crisi de BPA». El líder demòcrata va voler puntualitzar que  «el PS no forma part d’aquest grup de gent» però va informar que sí que hi ha una part del Consell General «on aquesta mentalitat també està present». Tot i no voler especificar cap nom, Martí va sentenciar que es tracta de persones que «voldrien que no s’acabés culminant» el procés de resolució de l’entitat bancària per beneficiar-se «d’interessos personals» sense tenir en compte ni la imatge ni l’interès general del país. 
Per Toni Martí, les darreres setmanes  «s’han llançat moltes acusacions, que puc entendre, però últimament s’estan creuant moltes línies vermelles» per part «d’especialistes en la difamació i la calúmnia». I va afegir que l’únic que es pretén aconseguir amb tot plegat és «generar confusió davant els que treballen per trobar solucions». I va considerar que «no cal anar tan lluny». 
Per tot, Martí va subjectar que analitzaran amb els lletrats tot el que s’ha dit perquè «cap atac quedi sense una resposta adequada». Així, va anunciar que acudiran a la Justícia en aquells casos «on entenguem que s’està faltant a l’honorabilitat dels ministres». «Perquè la confrontació d’idees és la riquesa de la democràcia. Els atacs personals, les injúries, és la baixesa de la política», va declarar. I va considerar que «aquest país no pot estar constantment en una guerra civil política». 
Segons va opinar el màxim responsable governamental, el fet que certes persones hagin preferit «optar per ser part del problema i no de la solució» no farà «descarrilar el procés de resolució de BPA» ni desistir al Govern del full de ruta marcat. «Farem la nostra feina i passarem del circ mediàtic, si n’hi ha. Superarem les calúmnies i les injúries», va concloure.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT