PUBLICITAT

El 39è Ral.li d'Andorra serà més ràpid i exigent

  • L'ACA aposta per canvis pensant en l'aniversari de l'any vinent, quan es complirà la 40a edició
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un dels participants a l'edició de l'any passat del Ral.li d'Andorra. Foto: EL PERIÒDIC

L'11 i 12 de setembre es disputarà el 39è Ral.li d'Andorra, una cursa amb canvis que els organitzadors de l'Automòbil Club d'Andorra inclouran de cara a la gran cita de la temporada vinent, quan se celebrerà el 40è aniversari d'aquesta cursa. La competició serà molt més ràpida i exigent per a pilots i vehicles.

Segons Toti Sasplugas, secretari general de l'ACA, estan "provant una configuració de cursa pensant especialment en la propera edició, en què commemorarem els 40 anys de nostre ral.li. Per aquest motiu, aquest any la prova tindrà deu trams i uns 120 quilòmetres cronometrats, unes peculiaritats que el faran extremament ràpid i dur per als participants, tot un repte per a ells i per a l'organització, però que hem d'assumir per continuar gaudint de competicions de primer nivell a Andorra".

En la primera secció, que es correrà en la seva pràctica totalitat amb llum solar, es disputarà a triple passada el tram de Canillo (12,89 km) i a doble passada el de la Rabassa (11,08 km). El primer participant sortirà del podi d'Ordino a les 16 hores i acabarà a les 20.30. La segona secció també la formaran cinc especials partint de les cronometrades d'Ordino (13 km), que es repetirà tres vegades, i Peguera (10,87 km), que es farà en dues ocasions. En començar a les 20.45 hores i prolongar-se fins a la 01.30 hores de la matinada, aquesta segona secció serà totalment nocturna. Durant el matí del dia 11 els participants passaran les verificacions administratives i tècniques. En conjunt, seran deu trams cronometrats dels quals quatre seran (47,84 km per reconèixer), dividits en dues parts amb un estil de ral.li com els d'abans, llarg i a l'esprint, exigent i molt dur tant per als pilots com per als vehicles, atès que no cal oblidar l'altitud d'Andorra.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT