PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Tiffany’s no serà rehabitat fins que se n’arregli la teulada

La immobiliària prescindeix de fixar dates fins a obtenir els informes definitius

Per M.C.

L’interior d’una de les llars afectades.
L’interior d’una de les llars afectades. | TONY LARA
Els veïns de Tiffany’s no podran tornar a habitar les seves llars fins que la teulada de l’estructura no sigui totalment rehabilitada. Així ho va notificar ahir a EL PERIÒDIC la immobiliària gerent del bloc que, per evitar augmentar el neguit dels afectats i tot volent trencar amb les «especulacions» que giren al voltant de l’assumpte i que exacerben la preocupació dels veïns, va evitar fixar una data, ni tan sols aproximada, de quan el retorn podrà fer-se definitiu. No aportar aquesta dada també va en la línia de ser «curosos»: l’entitat espera obtenir «els resultats de tots els informes que actualment s’estan efectuant» per tal de «no donar una informació incerta».

Els cossos de la Policia i dels Bombers segueixen treballant en l’elaboració dels informes corresponents a l’incendi que el passat 29 de març arrasava amb bona part de l’edifici Tiffany’s, ubicat a la Massana. Fins que aquesta documentació, juntament amb les investigacions paral·leles que la companyia asseguradora està realitzant mitjançant la contractació d’uns tècnics espanyols per tal d’esclarir l’origen del foc, no estigui enllestida, es prefereix no parlar d’un moment definitiu a partir del qual els apartaments puguin tornar a ser ocupats.

«S’està actuant» amb diligència per tal que els inquilins, que ara per ara es troben ubicats en altres pisos de lloguer, en espais facilitats per les seves asseguradores o, en el cas dels treballadors temporers, han marxat del país, recuperin aviat la normalitat. Per ara, no obstant, «no es pot donar informació sobre quan podran tornar definitivament perquè no se sap del cert».

Des de la immobiliària, que va lamentar no poder facilitar aquestes dades perquè entén «que els veïns volen saber-ho» com més aviat, millor, va relegar a la recepció dels informes del cos de seguretat i del cos de salvament i extinció d’incendis la possibilitat de pronunciar-se en aquest sentit. Abans, però, i malgrat que de la tercera planta en avall els pisos són habitables, no s’ocuparà de nou l’espai. Un cop les pericials siguin enllestides i s’hagi trobat una constructora, probablement es començarà a parlar de dates.
El dia d’ahir, i ja sense la tutela de Protecció Civil, els afectats van poder tornar a les seves llars amb l’objectiu d’anar recuperant les seves pertinències. Ara és la mateixa presidència de la comunitat la qui s’encarrega de gestionar l’entrada al bloc.

Si bé els veïns seguiran uns mesos sense poder tornar a casa seva i desconeixent quan ho podran fer, el supermercat que es troba a la planta baixa de la infraestructura ja ha recuperat normalment la seva activitat. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT