PUBLICITAT

Andorra La Vella

La Llacuna acull un debat per abordar el perill per a les falles

Cinc experts participen de la taula rodona, moderada pel periodista Albert Roig

Per EL PERIÒDIC

Una representació dels fallaires de la capital.
Una representació dels fallaires de la capital. | TONY LARA
Les falles del Pirineu són considerades, des del passat mes de desembre, patrimoni cultural immaterial de la humanitat. Però després d’aquesta declaració de preuat valor per part de la Unesco, aquest patrimoni cultural, tot i que amb una nova i important etiqueta, ha de continuar perpetrant-se i, així, cercant la manera d’esquivar uns perills dels que no l’allibera la catal·logació per part de l’entitat internacional. El Centre Cultural de La Llacuna acollirà aquest dissabte, dia 16, una taula rodona amb què se cerca precisament abordar aquesta qüestió. El periodista i escriptor Albert Roig serà l’encarregat de conduir-la.
 
Cinc experts participaran del debat, a qui també es convida a intervenir els assistents. Així, la taula estarà composada per Ramon Felipó, que abordarà la Patum, de Berga; la directora del pla de gestió de la Vall del Madriu-Perafita-Claror, Susanna Simon; Guille Soler, gerent de la Coordinadora de les Colles Castelleres de Catalunya; Lluís Obiols, arxiver de La Seu d’Urgell que parlarà sobre el cant de la Sibila i, per últim, Joan Reguant, coordinador de la candidatura de les falles i especialista en candidatures UNESCO, qui també és representant del pla de gestió de la Vall de Boí.
 
A partir de les 17.30 hores, cada conferenciant farà una petita presentació de la situació del seu patrimoni per tal que després pudi desencadenar-se un intercanvi d’experiències i consells del que podran participar els assistents, per a qui l’entrada és lliure. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT