PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’FC Andorra vol seguir aspirant al màxim

Demà rep al Mataró, equip de la part baixa, però que suma sis jornades sense conèixer la derrota

Per JOAN JOSEP BLASCO

Dos jugadors de l’Horta surten al pas de Sebas per prendre-li l’esfèrica.
Dos jugadors de l’Horta surten al pas de Sebas per prendre-li l’esfèrica. | J. J. B.
El cap de setmana passat l’FC Andorra va trencar la bona dinàmica amb una derrota al camp de l’FC L’Escala. Va ser una jornada poc normal, on tots els equips que es troben lluitant per l’ascens van perdre davant conjunts que es troben en plena lluita per eludir el descens, com va passar als de Justo Ruiz davant els empordanesos. Demà visita el Centre d’entrenaments de la FAF el CE Mataró, un altre rival dels de sota i amb el que es vol sumar els tres punts per continuar aspirant a les màximes cotes.
 
La derrota a l’Escala es vol deixar enrera i que no enterboleixi la temporada que s’està fent. A pesar de perdre, les distàncies amb el líder es van mantenir en quatre punts i tampoc van perdre la sisena posició amb la que iniciaven la jornada. Van tornar de buit d’aquest matx perquè els gironins «van posar una mica més d’intensitat que nosaltres. Estan a baix i ho necessiten», exposa Juli Sànchez, que avisa de l’exigència que suposa a aquestes alçades enfrontar-se amb els equips que volen sortir dels llocs de descens: «Quasi són més perillosos els equips de la part baixa que els de dalt, perquè s’estan jugant la permanència i necessiten els punts».
 
El Mataró des d’inici de curs es troba a la part baixa de la classificació, però en el darrer mes i mig ha aconseguit canviar radicalment la dinàmica, que l’ha permès anar pujant posicions i escapar-se dels llocs de descens. Acumula sis jornades consecutives sense conèixer la derrota, amb quatre victòries i dos empats, superant a CF Mollet UE, l’Escala, CF Lloret i i UE Avià. I manté especial perill ofensivament, ja que amb 40 dianes només UE Vilassar de Mar i Avià, amb 42, marquen més gols que els del Maresme. «Al principi no li han sortit les coses massa bé, però és un equip històric del futbol català i saps que sempre serà un dels aspirants a pujar de categoria, però hi ha molts factors que fa que a vegades les coses no surtin com vols», assenyala el davanter tricolor sobre el rival.
 
Plantejar el partit tenint en compte la classificació de qui es té al davant tot té sentit, ja que «ara cada partit és una autèntica final. A casa estem molt bé i volem continuar amb la dinàmica que tenim». A la Borda Mateu, l’FC Andorra no perd des del 21 de novembre, acumulant des d’aquella data sis triomfs i dos empats, i passants tots els equips que actualment es troben a la zona noble de la classificació. Aquest fet permet ser el millor equip de la categoria quan juga com a local. Sumar una nova victòria permetria seguir amb les opcions d’ascens a la Tercera Divisió, una fita que amb la permanència a la butxaca ningú a l’equip hi vol renunciar: «El primer objectiu era salvar la categoria. Ara ens trobem en plena lluita per l’ascens i volem seguir optant-hi fins el final. És molt bonic poder haver canviat la meta i ara tenir la pressió de guanyar perquè es pot pujar». Per al matx són baixa per lesió Gil, Font, Leo i Friday, mentre que Betriu és dubte.
 
Enfrontaments directes / Fins a final de temporada, els partits que juguen entre ells conjunts de la part alta, que es troben en plena lluita per l’ascens, serà constant. El més beneficiat al calendari és precisament l’FC Andorra, que ja ha afrontat el tram de la campanya on s’ha trobat amb aquesta mena d’equips. Dels que té per sobre, només ha de jugar amb la UE Sants, a la 31a jornada. En aquesta lliga particular aquest cap de setmana hi ha els partits U At Horta (5è)-CE Manresa (1er) i UE La Jonquera (3r)-UE Sants (4rt). Els que menys fallin seran els que es faran amb la plaça d’ascens directe i amb la de promoció.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT