PUBLICITAT

Andorra la Vella

Els jugadors del MoraBanc se centren en millorar la defensa

Sense oblidar la resta d’aspectes, el conjunt tricolor posa èmfasi en el treball defensiu dels últims segons de possessió, abans d’enfrontar-se a l’Unicaja

Per ALBERT CANES

Luka Bogdanovic intenta taponar un llançament de Will Thomas, en el partit de la primera volta entre el MoraBanc i l’Unicaja.
Luka Bogdanovic intenta taponar un llançament de Will Thomas, en el partit de la primera volta entre el MoraBanc i l’Unicaja. | BCA / MARTÍN IMATGE
Que el MoraBanc Andorra es troba en un moment delicat de la temporada, acumulant tres derrotes consecutives i amb només tres victòries en els darrers 10 partits, és un fet del qual tothom n’és plenament conscient. Dels jugadors als directius, passant per l’afició. El major problema que ha presentat el conjunt tricolor en els enfrontaments que han acabat amb desfeta és la defensa, la qual ha donat molt que desitjar, especialment en el triple. Això no impedeix que els ànims per canviar la dinàmica siguin elevats. 
 
Per aquest motiu, i plenament conscients d’aquest fet, la plantilla ha treballat durant la setmana aquest aspecte, sense oblidar la resta, evidentment. «Hem notat que en la nostra defensa en els darrers 10 segons de possessió és on hem tingut més problemes i ens hem centrat en això», explicava Shawn Jones en la zona mixta habitual dels dijous. 
 
Daniel Clark parlava de les desconnexions de l’equip com una de les problemàtiques més greus de l’equip: «Hem estat treballant-la [la defensa]. Penso que en general està bé, però tenim aquests minuts que marxem del partit i sobretot se’ns nota en defensa i és una cosa que hem de millorar». L’anglès recalcava que «no crec que estiguem tant malament» i que «en general, creiem que durant 36 minuts de partit estem jugant molt bé, a un bon nivell i competint contra tothom».
 
Clark es mostrava molt optimista ja que fins i tot no descarta encara assolir la classificació per als play-off, tot i que les possibilitats siguin molt reduïdes ja que es troben a tres triomfs del top-8 a falta de set jornades. «Encara aspirem a tot. Seguim entrenant dur, jugant al màxim nivell i treballant per a què tot surti bé», indicava l’ala-pivot, que deixava veure entre línies que l’equip no es vol deixar anar d’aquí a final de temporada. «No hem de deixar de creure fins que no hi hagi cap possibilitat», afegia. 
 
Jones també explicava que de cap de les maneres l’equip ha deixat de tenir ambició ni ganes de competir en les set jornades que resten. «He sentit que les nostres opcions són realment petites, però volem acabar la temporada en una bona dinàmica. Intentarem guanyar la resta de partits que tenim fins a final de curs», explicava el nord-americà.
 
Mentalitat positiva i tots junts / Tot i les derrotes que han patit en les darreres jornades, els jugadors del conjunt tricolor deixen clar que psicològicament tenen ganes de tornar a vèncer i que s’han recuperat de les decepcions. «Mentalment estem bé. Després de perdre és difícil, però al tornar als entrenaments i treballar l’equip es troba bé a nivell mental», assenyalava Jones. Clark feia referència a la força del grup en moments delicats com l’actual: «És un moment difícil de la temporada. El que importa és que seguim lluitant junts i ningú va pel seu costat. Si seguim tots plegats sortirem endavant i acabarem bé la temporada».
 
Les opcions / El MoraBanc afrontarà diumenge a les 12:30h (Canal + Deportes / Yomvi) un duel de màxima dificultat davant l’Unicaja al Martín Carpena. Els malagenys són sisens a la classificació amb 14 victòries per 13 derrotes. Una d’aquestes és la del Poliesportiu en la primera volta. El conjunt tricolor ja ha demostrar poder-lo vèncer per la qual cosa no s’amagaran en cap sentit. Malgrat tot, aquell Unicaja i l’actual són diferents i traient l’últim partit, en què van caure davant el penúltim de la taula, el Movistar Estudiantes, la dinàmica i el joc ofert pels de Joan Plaza és de nivell d’Eurolliga. «Anem amb la mateixa intenció de sempre, que és guanyar. Sabem que l’Unicaja està jugant millor ara i segueix sent un equip que està a nivell d’Eurolliga. En l’enfrontament que vam jugar aquí vam fer un bon partit i crec que és el nivell que hem d’aconseguir per guanyar un altre vegada», recordava Clark.
 
El MoraBanc pot tornar de Màlaga amb dues sensacions: la de resignació per haver encaixat la quarta derrota consecutiva, i per tant la pitjor ratxa de la temporada fins el moment, o la d’èxtasi total per reivindicar-se a la pista del sisè, una de les més complicades de l’ACB. La defensa tricolor acabarà decidint quina de les dues opcions acabarà sorgint.

Quatre jugadors del MoraBanc, candidats a MVP
 
La Lliga Endesa va iniciar ahir el procés per escollir l’MVP de la temporada 2015-2016, així com el Millor Cinc Inicial. Un 25% dels vots per escollir el guardonat van a càrrec de l’afició, mentre que l’altre 75% es reparteix entre els entrenadors, els jugadors i els mitjans de comunicació. Entre els candidats del MoraBanc elegibles hi ha Betinho Gomes, Giorgi Shermadini, Vojdan Stojanovski i Luka Bogdanovic. Els vots es poden fer a través de Facebook, Twitter i Instagram i es comptabilitzaran a temps real al web ‘mvp.acb.com’ fins el 15 de maig.  

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT