PUBLICITAT

Andorra la Vella

Preocupació per les dues ofertes a Vall Banc

Els consellers valoren les propostes de compra de l'anomenat banc bo

Per LÍDIA RAVENTÓS

Els consellers del PS i SDP al Consell General, ahir.
Els consellers del PS i SDP al Consell General, ahir. | TONY LARA
Els consellers de l’oposició van mostrar ahir en declaracions posteriors a la sessió del Consell General la seva preocupació pel procés de resolució de BPA i davant el fet que les dues ofertes rebudes per la compra de Vall Banc siguin fons d’inversió estrangers.

Pel conseller general d’SDP, Víctor Naudi, que les propostes vinguin de fons d’inversió i no de bancs pot implicar, per una banda, «que un nombre de treballadors perdin la seva feina» i, per l’altra, que «els dipòsits dels clients es puguin veure malmesos». «I aquí hi ha el dubte de si els clients recuperaran o no els seus diners, especialment pel que té a veure amb les qüestions de participacions o de plans de pensions», va afegir. Naudi va insistir en què «és una qüestió delicada que ens preocupa» i va considerar que «el Govern no ho ha tractat bé». «I dic el Govern perquè quan els interessa és Govern i quan no, és l’AREB», va sentenciar.

En la mateixa línia es va expressar el president del grup mixt i conseller del PS, Pere López, que va lamentar que finalment no hi hagi cap banc dins de les ofertes rebudes. «Un fons d’inversió no té la voluntat de continuïtat amb el temps i de perdurar com té un banc, es mouen més des d’un punt de vista especulatiu amb operacions de més curta durada», va exposar. Aquest fet pot provocar, segons López, que els clients triguin més a recuperar els seus diners. Va lamentar també que finalment cap entitat bancària andorrana hagi presentat oferta.

Per la seva banda, la consellera liberal, Judith Pallarés, no va voler entrar a valorar les propostes i es va limitar a dir que «se n’ha d’ocupar l’entitat que li correspon i esperem que la decisió que es prengui sigui ràpida i encertada». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT