PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Kilian Jornet en les restes del Nepal

La recaptació del film ‘Langtang’ es destinarà a la reconstrucció de 116 cases

Per EL PERIÒDIC

Diverses escenes del viatge de Kilian Jornet i el seu equip al Nepal.
Diverses escenes del viatge de Kilian Jornet i el seu equip al Nepal. | EL PERIÒDIC
L’esquiador i corredor de muntanya Kilian Jornet s’endinsa novament en la projecció fílmica amb la seva darrera pel·lícula Langtang. Un llargmetratge de caire solidari que pretén destinar tota la recaptació de les seves projeccions a col·laborar en la reconstrucció de 116 cases situades a la Vall de Langtang, una zona greument afectada pel terratrèmol que va sacsejar el Nepal el passat any. El poble va quedar enterrat i els pocs supervivents de la catàstrofe es van quedar sense habitatges. 
 
Per fer front a la situació, els ciutadans de Langtang s’han organitzat en un comitè a través del qual coordinen els donatius d’organitzacions internacionals per invertir-los en la reconstrucció de la vall. 
De la mà del film humanitari, Jornet dóna visibilitat al tercer episodi del seu projecte Summits of My Life, impulsat al costat de l’ONG SOS Himàlaia. La pel·lícula es podrà veure el proper dilluns a les 21.00 hores a l’Auditori Nacional d’Andorra situat a Ordino. Però el film rodarà per diferents parts de tot el món per aconseguir la major recaptació possible i alhora commemorar el primer aniversari del terratrèmol. 
 
El preu de les entrades serà de cinc euros. Aquestes es poden adquirir a les Oficines de Turisme d’Ordino i d’Andorra la Vella, així com a la taquilla del mateix auditori una hora abans de la sessió. 

Un viatge al cor del territori / Langtang és el relat d’un viatge al cor del Nepal. Després d’anul·lar l’expedició a l’Everest pel terrible terratrèmol que va sacsejar el país, Jornet i el seu equip van decidir viatjar de totes maneres pel territori –deixant de banda el repte esportiu– per mostrar com havia quedat el Nepal després d’un cop tan dur. 
 
A través del seu recorregut, els participants han sigut testimonis de com «la natura pot convertir-se en botxí implacable d’una vall i dels seus habitants». Alhora, el film «esdevé un cant a la vida, un homenatge a l’esperança i a la cerca de noves oportunitats per al futur», així es matisa en la presentació de la pel·lícula. «L’experiència del Nepal ens va fer adonar-nos que volíem seguir ajudant a la gent del Langtang, que ho han perdut tot», matisa Jornet.

Summits of My Life / La iniciativa Summits of My Life és el projecte personal de Jornet, en què intenta establir els rècords de ascens i descens d’algunes de les muntanyes més emblemàtiques del planeta, i que culmina amb l’intent de rècord de l’Everest. 
 
El projecte va lligat estretament a uns valors i a una manera d’entendre la muntanya purista i minimalista. Les experiències viscudes en cada repte queden plasmades en diferents pel·lícules que recullen les vivències de cada esforç realitzat pels participants de les projeccions. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT