PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Govern segueix veient possible enviar RTVA a Radio Andorra

«S’adiria amb el destí» que marca el conveni signat amb Espanya

Per EL PERIÒDIC

Vista aèria de l’edifici de Radio Andorra, a Encamp.
Vista aèria de l’edifici de Radio Andorra, a Encamp. | TONY LARA
El Govern no descarta enviar Ràdio i Televisió d’Andorra (RTVA) a l’edifici de Radio Andorra ubicat a Encamp. Segons explica l’Executiu mitjançant el Butlletí del Consell General responent a les preguntes de la consellera socialdemòcrata, Rosa Gili, atès l’alt lloguer que suposa la ubicació actual de la televisió i la ràdio públiques andorranes, i que segons el Conveni transaccional entre Andorra i Espanya per a la cessió de l’edifici i altres béns de Radio Andorra la possibilitat de la mudança és possible en ser «d’ús públic», en cap cas doncs s’amaga que sigui una opció.
 
«Decidir sobre un hipotètic trasllat de les instal·lacions de RTA a l’edifici de Radio Andorra requeriria un estudi aprofundit i detallat de costos i beneficis, que tingués en compte tots els factors econòmics, tècnics i de tota índole que hi incideixen», explica el Govern en la seva resposta, tot afegint-hi que l’Executiu «es troba en un procés intern d’anàlisi acurat de les diferents opcions que poden ser plantejades» pel que fa a l’ús de l’edifici.
 
Segons l’Executiu, per valorar aquesta possibilitat de trasllat s’han de valorar fets com «optimitzar la utilització pública de l’edifici, minimitzar el risc econòmic i social beneficiosos en la població de l’entorn, una major garantia de continuïtat i menors costos d’explotació, manteniment i gestió». Ara bé, el que tampoc descarta el Govern és compartir l’espai, és a dir fer per exemple també en l’edifici «activitats culturals diverses coexistint amb un locutori de ràdio de RTA», però això sí, «de dimensions i capacitat acotades, des del qual es gravin programes concrets», segons explica.
 
La conservació, fonamental / El principal objectiu, en tot cas, és mantenir en perfecte estat de conservació  arquitectònica aquest edifici patrimonial, i a més que qualsevol activitat d’interès públic que s’hi faci permeti en tot cas que hi pugui haver l’exhibició «per a les persones interessades i sota una regulació per definir», de les emissores i equips antics de ràdio emissió, «les quals compten amb un valor històric».
 
En tot cas, el Govern vol deixar clar que les obres que havien de començar en aquest inici del 2016, «són compatibles amb totes les destinacions que el Govern es troba en curs d’analitzar», ja que els treballs adjudicats en l’edifici ara mateix són per a la rehabilitació i el manteniment. 
 
És per tot plegat que l’Executiu recorda que, «el més aviat com sigui possible», adoptarà «una decisió sobre les activitats d’interès general als quals l’edifici de Radio Andorra serà destinat».
 
L’estat de l’obra actualment / La consellera Gili, en la seva demanda d’informació al Govern al respecte de Radio Andorra, va preguntar per l’estat de les obres, a la qual cosa el Govern explica que una vegada adjudicada la fase 1 d’adequació de l’edifici amb diferents accions d’obra, queda pendent la fase 2, «en funció dels uso als quals sigui destinat l’edifici». L’import total puja a 1.294.037 euros. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT