PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’Executiu confirma que s’ha distribuït una part dels dividends

L’Administració matisa que s’ha actuat d’acord amb «la pràctica habitual»

Per EL PERIÒDIC

Edifici de Govern.
Edifici de Govern. | TONY LARA
El Projecte de llei de pressupost per a l’exercici 2016 entrat a tràmit pel Govern preveu uns ingressos de 28,8 milions d’euros en concepte de distribució de resultats per part d’Andorra Telecom i de Forces Elèctriques d’Andorra (FEDA), aquests serien 26,3 milions en el cas de la primera societat i 2,5 en el cas de la segona.
 
El president del Grup Parlamentari Mixt, Pere López, va preguntar al Govern si s’havia fet una demanda d’avançament de la distribució d’aquests resultats i perquè. López va trametre el dubte en vista que en «un mitjà de comunicació digital del país» va sorgir una informació «que apuntava que el Govern havia hagut de demanar un avanç d’aquesta distribució per afrontar necessitats actuals de tresoreria (2,5 milions en el cas de FEDA i 14,5 milions en el cas d’Andorra Telecom)». En resposta –a través del Butlletí del Consell General– l’Executiu va confirmar ahir que una part dels dividends de les entitats públiques esmentades s’han distribuït «amb la pràctica habitual» i «a la bestreta d’acord amb la pràctica de resultats d’aquestes entitats».
 
En el cas del dividend total distribuït dels resultats de l’any 2015 de FEDA és de «2.493 milers d’euros», en paraules del Govern. I pel que fa a Andorra Telecom, durant aquest any «s’haurà ingressat un total de 20.399 milers d’euros en concepte de dividends de l’any 2015».
 
Finalment, en la seva resposta, el Govern va destacar que el pressupost de l’any 2016 preveu un ingrés «en concepte d’ingressos patrimonials provinents d’Andorra Telecom de 26.300 milers d’euros». Així, «la previsió és que si els resultats de la primera meitat de l’any i la projecció consegüent fins a final d’any ho permeten, durant el segon semestre de l’any 2016 es procedirà a liquidar un primer acompte del dividend dels resultats d’aquest any». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT