PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Els Mossos prioritzaran la reducció d’accidents i robatoris

El cap de la Regió Policial Pirineu Occidental, Ramon Calsina, assegura que ha estat «un molt mal any»

Per EL PERIÒDIC

La celebració d’ahir, a la Sala Sant Domènec de la capital alturgellenca.
La celebració d’ahir, a la Sala Sant Domènec de la capital alturgellenca. | RÀDIOSEU
La reducció d’accidents de trànsit i de robatoris a domicilis són les principals prioritats dels Mossos d’Esquadra per enguany. Així ho ha expressat l’intendent cap de la Regió Policial Pirineu Occidental, Ramon Calsina, en la celebració del Dia de les Esquadres, que va tenir lloc ahir al migdia a la Sala de Sant Domènec de la Seu d’Urgell.
 
Calsina ha lamentat que el 2015 ha estat «un molt mal any» en el balanç d’accidents de trànsit, ja que s’ha trencat la tendència a la baixa dels anys anteriors. Quant a les causes, des de la policia assenyalen al repunt del nombre de conductors que circulen havent consumit alcohol o drogues i, especialment, a les distraccions per l’ús del telèfon mòbil, ja sigui per consultar missatges, mirar internet o bé respondre a trucades. Sobre aquest punt, Calsina creu que «ens ha de fer reaccionar com a societat» i que «les institucions públiques ho han de liderar, però ningú en pot quedar al marge».

Per això, ha indicat que s’han tornat a reforçar els controls i ha assegurat que, malgrat les molèsties que això pugui provocar, és preferible aquesta opció a la d’haver de lamentar més morts o ferits a la carretera.
 
En l’acte també s’ha esmentat la incorporació a la tasca policial de la lluita contra el terrorisme. Sobre aquest punt, des dels Mossos han destacat que, malgrat la distància, el Pirineu també hi juga un paper clau per la seva situació fronterera. Per això, el cap de la policia ha demanat comprensió als ciutadans “si observen que darrerament hi ha més controls, i amb agents més equipats”.
 
L’inspector en cap de l’ABP de l’Alt Urgell, Salvador Plens, ha agraït la col·laboració de l’Ajuntament de la Seu en l’acte i, alhora, ha elogiat la bona relació existent amb la Policia Municipal urgellenca. Plens ha destacat la importància de la coordinació entre els diferents cossos policials.
 
L’alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha destacat el fet que tant la Seu com l’Alt Pirineu registren unes taxes de fets delictius molt per sota de la mitjana catalana. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT