PUBLICITAT

Andorra la Vella

Els fallaires volen agrupar-se en una associació internacional

La trobada finalitza amb una exhibició de cultura popular andorrana

Per EL PERIÒDIC

Una de les colles participants en la vuitena Trobada de Fallaires dels Pirineus.
Una de les colles participants en la vuitena Trobada de Fallaires dels Pirineus. | ANA / M.T.
La vuitena Trobada de Fallaires dels Pirineus va servir, entre d’altres coses, per arribar a la conclusió que cal crear una associació internacional que agrupi als fallaires. El president de l’Associació de Fallaires d’Andorra la Vella, Xavi Sánchez, va qualificar la reunió tècnica que va tenir lloc dissabte de «molt profitosa» ja que va servir per posar les bases arran d’aquesta idea així com per sseguir amb l’objectiu de salvaguardar la festa.

Dissabte a la tarda també es va organitzar una taula rodona que va servir per copsar els dubtes, les opinions i les experiències d’altres festes declarades patrimoni de la humanitat. Segons Sánchez, un dels principals dubtes és si la festa pot sortir-se de mare arran de la declaració de la Unesco, i va considerar que això dependrà molt de cada festa del foc i les seves peculiaritats.

La vuitena trobada, on es van dur a terme diverses reunions, taules rodones i conferències, va finalitzar ahir amb una exhibició de cultura popular andorrana a la plaça del Consell General. La festa va comptar amb les actuacions de l’Esbart Sant Romà d’Encamp, l’Esbart de les Valls del Nord, l’Esbart Dansarire d’Andorra la Vella, l’Esbart Lauredià, l’Esbart Santa Anna d’Escaldes-Engordany i la Gresca Gegantera. L’acte va concloure amb un aperitiu obert al públic.

Sànchez va explicar durant l’acte que l’objectiu d’aquesta mostra és exemplificar que, si bé el reconeixement de la Unesco ha estat per a les festes del foc del Pirineu, «hem volgut transmetre’l a tota la cultura pirinenca perquè la festa ha de ser de tots i esperem que tothom se la faci seva».

La trobada, que és la primera que té lloc després que la Unesco declarés aquesta festa patrimoni de la humanitat, va comptar amb una bona assistència per part de la comunitat fallaire. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT