Reacció mínima del MoraBanc

El conjunt tricolor consuma la quarta derrota seguida a Màlaga sense mostrar senyals de recuperació del seu joc

Per ALBERT CANES

Betinho intenta atrapar un rebot davant l’oposició de Suárez, en el partit d’ahir al Martín Carpena. | ACB PHOTO / M. POZO
El Martín Carpena no va ser l’escenari de la reacció tricolor que s’esperava. Després de tres derrotes consecutives deixant sensacions negatives, el conjunt de Joan Peñarroya necessitava donar un pas endavant per mostrar que encara hi ha ambició, però no va ser el cas.

Stephen Holt no feia pensar que l’equip tindria un inici fluix quan anotava el triple en el primer llançament del nord-americà per posar el 2-3. Però l’Unicaja no deixava marge de dubte i va sortir a pista amb l’accelerador al màxim. Per demostrar-ho, va endollar un parcial d’11-0 en només quatre minuts que posava als malagenys 10 punts a sobre en el marcador (13-3). Les faltes inoportunes i els rebots van ser el problema tricolor en aquesta avantatge que va agafar ràpidament l’Unicaja.

La defensa del MoraBanc semblava estar més ben plantada en quant als llançaments exteriors, però l’encert dels locals no donava opció. A més, el domini del rebot era aclaparador per part dels malagenys. Sergi Pino trencava el parcial, però fins que Thomas Schreiner no va endollar un triple, el MoraBanc no va començar a retallar (17-12). Els tricolors es van situar ràpidament en bonus i això ho van aprofitar els de Joan Plaza, que van viatjar fins a quatre vegades a la línia en aquest primer quart. Un alley-oop de Vojdan Stojanovski amb Shawn Jones va situar la mínima novament, però DeMarcus Nelson tancava el primer quart amb una cistella per deixar la diferència en +5 a la conclusió dels 10 primers minuts (21-16).

Sagnada en el rebot / El pitjor es va veure en el segon quart. Dos triples de Nemanja Nedovic i una nova cistella de Nelson tornaven a allunyar per sobre la barrera dels 10 punts a l’Unicaja respecte el MoraBanc (29-16), que no va veure cistella fins passats els quatre minuts de període. Va ser Holt qui des de la línia de personal trencava la sequera. El conjunt local tornava a utilitzar els tirs lliures com a arma per seguir sumant, així com el rebot. El balanç al final de la primera part va ser de 24-6 favorable als malagenys. Va atrapar més rebots ofensius el Màlaga (7) que totals el MoraBanc. Holt, amb un triple, ficava la darrera cistella abans de perdre per complet a l’Unicaja en el marcador (33-25). Abans d’enfilar el camí als vestuaris, Edwin Jackson viatjava tres vegades seguides a la línia de personal, amb un encert màxim, i anotava una cistella més per deixar el marcador trencat a la mitja part (46-30).

Cau el rècord / El tercer quart també va estar marcat per un inicia anotador fluix, en aquest cas per les dues bandes. Però el més destacat va ser el rècord que va assolir Fran Vázquez. Primer va taponar Daniel Clark per igualar Fernando Romay com a màxim taponador de la Lliga ACB de la història i després, en la jugada següent, va repetir amb Jones per superar-lo i assolir un rècord històric. El partit es va parar uns instants i el públic del Martín Carpena va reconèixer la fita del seu jugador.

Quan el partit es va reprendre, les cistelles començaven a caure dels dos costats. Jones, amb un tir lliure després d’un triple d’Holt i d’un dos més u de Stojanovski, va posar la mínima diferència de +13 en el quart (52-39). L’Unicaja, però, va tornar a posar un parcial de 8-0 que deixava molt tocat als tricolors, amb un marge de 20 punts quan restaven menys de 15 minuts per acabar el partit (59-39). Va aparèixer aleshores Luka Bogdanovic per començar a anotar punts i va deixar la ferida en un 64-49 al finalitzar el tercer quart després d’anotar cinc punts i abans que Clark fes la darrera cistella.

El MoraBanc va sortir convençut de poder reenganxar-se al partit en el darrer temps. Schreiner, una mica més entonat que en els últims partits, ficava un triple per creure-hi (64-52). Cinc punts més de Bogdanovic i dos de Stojanovski situaven als tricolors a 10 punts dels locals (69-59), que seguien anotant amb bones accions ofensives. Una nova cistella des de més enllà de la línia exterior del base austríac posava la mínima diferència en el marcador del quart (71-62), però ràpidament era contestat per Jackson, que feia el mateix a l’altra banda (74-62).

Ocasions perdudes / El moment en què es va apagar del tot l’equip de Peñarroya i les possibilitats va ser quan Clark, molt erràtic ahir, fallava un triple tot sol des de la cantonada que hagués deixat la diferència en set punts amb més de  tres minuts encara per disputar-se. L’error de l’anglès va ser ben aprofitat pels malagenys, que mitjançant Mindaugas Kuzminskas i Carlos Suárez tancaven al partit (78-64). Els dos equips van seguir intercanviant cistelles en els minuts de la brossa fins deixar el resultat final en 82-71.

El MoraBanc consumia així la quarta derrota consecutiva sense acabar de deixar bones sensacions malgrat reaccionar i superar el Màlaga en punts durant la segona part, revertint també la situació dels rebots (es va passar del 24-6 al 37-21). Els tricolors segueixen tocats per la crisi de resultats i tindran per endavant novament una setmana més de reflexió per intentar tirar endavant aquesta mala dinàmica que arrosseguen pràcticament des que va començar l’any. Amb 17 derrotes, l’equip es manté onzè a la classificació i ja té els play-off a quatre triomfs comptant l’average.