PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

SDP es mostra «preocupat» pel descens de la massa salarial

Bonet pregunta per les actuacions que durà a terme el Govern per millorar l'activitat econòmica

Per EL PERIÒDIC

La consellera general d’SDP, Sílvia Bonet.
La consellera general d’SDP, Sílvia Bonet. | TONY LARA
La consellera general de Socialdemocràcia i Progrés (SDP), Sílvia Bonet, va entrar ahir una pregunta perquè el Govern respongui oralment durant la propera sessió de control del Consell General sobre quines actuacions o estratègies durà a terme amb l’objectiu d’aconseguir una millora de l’activitat econòmica i l’augment correlatiu de la massa salarial. 
 
Tal i com va informar SDP a través d’un comunicat, els consellers generals del grup han analitzat la memòria dels estats financers del 2015 de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) i «han pogut constatar que els ingressos liquidats provinents de cotitzacions dels assalariats actius de l’any 2015 representen una disminució d’un -11,8% a la branca general». Unes dades que segons SDP evidencien que la massa salarial segueix disminuint confirmant la tendència dels darrers quatre anys.
 
En el document on consta la pregunta formulada, Bonet explica que en la memòria dels estats financers del 2015 es pot comprovar que, tot i existir un increment del nombre d’assalariats d’un 2% en relació al 2014, la massa salarial segueix decreixent. Concretament, afirma que cau un 1,5% respecte l’any anterior «seguint la mateixa tendència dels últims anys».  I afegeix que «cal entendre que la disminució de la massa salarial té un impacte directe sobre les arques de la CASS, ja que afecta directament a la recaptació tant de la branca general com a la branca de jubilació».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT