PUBLICITAT

Sant Mateu de Bages

Plaus i Montellà pugen al podi a la Pujada Callús

De la Casa guanya en turismes a la segona cita del Català de muntanya

Per EL PERIÒDIC

Plaus, amb l’Speed Car-CM, en una de les curses de la prova bagenca.
Plaus, amb l’Speed Car-CM, en una de les curses de la prova bagenca. | Fotoesport
Els pilots andorrans es van erigir en protagonistes a la Pujada Callús, segona cita del calendari del Campionat de Catalunya de muntanya. Ramon Plaus i Edgar Montellà van ser segon i tercer, respectivament, de la classificació scratch, mentre que Gerard de la Casa segueix mostrant el seu poder amb una altra victòria a la categoria de turismes.
 
La prova es va realitzar en la seva totalitat sobre asfalt sec. El recorregut entre Callús i Sant Mateu de Bages constava de cinc quilòmetres, amb un desnivell de 309 metres i una pendent mitjana del 6,18%. En la categoria CM el campió de l’any passat, Francesc Munné, va realitzar durant tot el dia un interessant duel amb Plaus per la victòria. L’andorrà era líder després de la primera cursa, però el català es va imposar a la segona, batent el rècord de la prova i fent-se amb el triomf. La tercera posició era per a Montellà, obtenint el seu primer podi de la temporada. «Després de la primera pujada de carrera m’he adonat que el marge de millora que em quedava era molt petit. No m’he equivocat, Munné ha fet un gran temps, el seu triomf ha estat merescut», assenyalava Plaus. Els cronos que marcava a les dues curses van ser molt similars perquè «he fet una revisió del motor del meu Speed Car i hi ha coses que han canviat quant al seu rendiment. Hauré de modificar algun detall del meu pilotatge per aprofitar del tot les seves prestacions»
 
A la primera cita del campionat Montellà va tenir problemes amb el vehicle. En aquesta ocasió va estar absent de problemes mecànics. «He pogut competir amb normalitat, estic molt content amb el resultat. De tota manera sóc conscient que és la meva primera carrera amb el CM i aquest serà un any d’aprenentatge. No serà fàcil però estic molt motivat», indica el membre del programa de Joves Pilots de l’Automòbil Club d’Andorra. Lluís Bigordà va concloure a la cinquena posició. 
De la Casa suma una nova victòria en turismes al Català de muntanya, solucionant les incidències que van aparèixer. «Malgrat que vam completar l’última pujada d’entrenaments el canvi no funcionava de manera correcta. La millor solució era canviar-lo i així ho vam fer. Una vegada més els tècnics de Baporo van treballar de pressa i bé. En la primera pujada de carrera ens van faltar uns segons per estar davant però en l’última vam sortir per totes i millor no podia sortir», indicava De la Casa. Felipe Brandao va concloure a la vintena posició, Íngrid Rossell va ser 25a i Eduard Andueza 34è. La pròxima prova del Català de l’especialitat és la Pujada Guardiola-Cerdanyola, que es desenvoluparà el 22 de maig.
PUBLICITAT
PUBLICITAT