PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

El Síndic de Greuges atén 159 queixes durant el 2015

El número de queixes formalitzades ha estat de 14, una més que el 2014.

Per EL PERIÒDIC

El Síndic de Greuges urgellenc, Àngel Rúbio, ahir.
El Síndic de Greuges urgellenc, Àngel Rúbio, ahir. | AJUNTAMENT DE LA SEU D'URGELL
El Síndic de Greuges de la Seu d’Urgell, Àngel Rúbio, va presentar ahir en un ple extraordinari el balanç de l’activitat del 2015, en què destaca un augment del número de consultes fetes a la institució. Concretament, les xifres ascendeixen de 131 el 2014 a 159 durant l’any passat. Pel que fa a la temàtica que més preocupa la ciutadania urgellenca destaquen les defecacions de gossos i la neteja viària, el funcionament de la gestió de la zona blava i la Policia Municipal. El número de queixes formalitzades ha estat de 14, una més que el 2014.

Àngel Rúbio va comperèixer davant del ple de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell per vuitena vegada per donar compte de la tasca que duu a terme. Rúbio va voler remarcar la importància de ser contundents a l’hora de tractar la problemàtica de les caques de gos en espais públics. En aquest sentit, es va referir a la incorporació pròximament d’un sistema d’anàlisi de l’ADN dels excrements, que permetrà identificar els animals i els seus propietaris. El consistori urgellenc treballa actualment per canviar la normativa i fer possible aquest sistema de gestió de l’incivisme, que requereix realitzar un cens previ.

El Síndic de Greuges urgellenc també va voler incidir en les incomoditats del sistema de neteja amb bufadors, que va considerar que perjudica els empleats que fan la feina, a més de contaminar el medi ambient. «S’hauria d’eradir aquest tipus d’opció i substituir-la per una altra basada en l’aspiració de la pols i de les restes que hi ha al carrer», va assegurar.

En relació amb la zona blava, el síndic urgellenc va alertar que últimament hi ha problemes tècnics en els dispensadors dels tiquets d’aparcament i algun problema de tracte personal amb els empleats d’aquest servei. Tanmateix, Rúbio va subratllar que «han disminuït les problemàtiques sobre atenció a les persones» i que es percep una augment de casos «sense responsabilitat municipal», fet que té «un significat positiu».

Reptes de futur/ Pel que fa al balanç, Àngel Rúbio va destacar que l’any passat no va ser «gens fàcil», no només pel volum de les noves queixes i consultes admeses, sinó també per la necessitat de solucionar els casos que han comportat qüestions endarrerides i que necessiten solucions definitives.

En aquest sentit, el síndic urgellenc va demanar més agilitat a l’hora de respondre els seus oficis i comunicats, a més d’accedir d’una manera més senzilla als expedients per fer consultes relacionades amb processos administratius. «Un ajuntament amb Síndic-Defensor és un consistori valent», va remarcar.

Entre els temes sense resoldre hi ha el d’un prostíbul sense llicència al carrer Canonges o els sorolls d’un pub de música de la Seu d’Urgell que es troba ubicat al carrer Mare Janer. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT