PUBLICITAT

Encamp

Grau Roig serà l’escenari de l’Spartan Race més dura

S’esperen uns 2.000 participants per a la prova que es farà el 30 i 31 de juliol

Per ALBERT CANES

Els participants d’una Spartan Race anterior prenen la sortida de la cursa d’obstacles.
Els participants d’una Spartan Race anterior prenen la sortida de la cursa d’obstacles. | SPARTAN RACE
Fa tres setmanes, EL PERIÒDIC anunciava que una de les curses d’obstacles que està més de moda arreu del món i que combina agilitat, rapidesa, força i resistència, entre altres factors, arribava a Encamp. Ahir, es va realitzar la presentació a la mateixa parròquia de l’Spartan Race, la qual es disputarà per primera vegada al Principat el cap de setmana del 30 i 31 de juliol a Grau Roig. 
 
Les possibilitats que ofereix el terreny d’aquest indret i els 2.100 metres d’altitud als quals està situat prometen la prova més dura del món. Almenys, aquesta és la intenció del director general d’Spartan Race a Espanya, Ángel Sanz. «Crec que tenim la possibilitat de fer la millor cursa d’obstacles del món, no només per l’altitud i l’espectacularitat dels obstacles, sinó perquè integrarem perfectament l’experiència des que els esportistes arribin aquí el divendres i marxaran diumenge pensant ‘he viscut una cosa que no m’imaginava’», indicava. 
 
Serà l’Spartan que es disputarà a més alçada de tota Europa i comptarà amb l’al·licient de tenir els tres recorreguts, entre els quals hi haurà el Beast, de 21 quilòmetres, un dels menys habituals, el Super, de 13 km, i l’Sprint, de 5 km. Això significa que els Spartans que vulguin assolir la desitjada medalla Trifecta, la qual s’aconsegueix finalitzant els tres recorreguts en un any, voldran passar per la cita d’Encamp. 
 
El contracte que ha signat la parròquia encampadana amb l’organització de la cursa és per a tres anys, però s’esperarà al primer per veure quin és el retorn i després s’analitzarà si se seguirà fent, malgrat que la intenció és complir l’acord. Sanz va explicar que la idea és portar l’any vinent el Campionat d’Europa «si tot va com ha d’anar» en la primera edició. El director de l’Spartan també va comentar que l’objectiu que tenen marcat de participants és d’uns 2.000, malgrat que va assenyalar que era la mateixa xifra que es van posar per a la prova de Barcelona, la qual va acabar comptant amb 4.700 esportistes. 
 
El cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, va anunciar que el preu que comporta portar aquest esdeveniment és d’uns 210.000€, dels quals 50.000€ els aporta Govern, 60.000€ el Comú i la resta s’intentarà aconseguir a partir dels patrocinadors. L’Spartan Race s’afegirà a la llarga llista de proves que acull el Principat i que comporten un ressò elevat arreu del continent.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT