PUBLICITAT

Huy

Purito decau en la gesta de Valverde a la Fletxa Valona

El resident no entra ni en el top-10 i acaba a 32 segons del de Movistar

Per EL PERIÒDIC

El pilot, encapçalat per Valverde i Purito, abans d’enfilar el Mur d’Huy.
El pilot, encapçalat per Valverde i Purito, abans d’enfilar el Mur d’Huy. | Jerome Prevost / EFE
El ciclisme espanyol va viure una jornada històrica ahir a la Fletxa Valona. Alejandro Valverde va ser el gran protagonista de la fita després d’assolir la quarta victòria en la clàssica i la tercera de manera consecutiva. El ciclista del Movistar va mostrar un estat de forma magnífic i molt superior a la resta després de situar-se al capdavant en els quilòmetres finals i coronar-se al terrorífic Mur d’Huy, amb pujades per damunt del 20% d’inclinació, guanyant-se així el sobrenom de «Mestre d’Huy». 
 
Al contrari que Valverde, Purito Rodríguez va decaure fortament en els metres finals. Igual que el seu compatriota, el resident al Principat es va situar en els quilòmetres finals en les posicions capdavanteres i mostrant-se molt. Fins i tot, va llançar un atac quan restaven 400 metres per a l’arribada, però es va donar massa aviat i va ‘punxar’. La davallada va ser tan gran que no va arribar ni entre els 10 primers classificats. De fet, va ser 28è, quedant a 32 segons de Valverde. El podi de la Fletxa Valona el van completar Julia Alaphilippe i Dan Martin (Etixx-Quick Step). Un altre resident andorrà, Rui Costa, va tancar el top-10 de la classificació. 
 
L’home del dia, Valverde, va donar continuïtat al domini espanyol en la segona de les Clàssiques de les Ardenes, ja que el seu triomf va significar el cinquè any consecutiu amb victòria d’un ciclista del país veí. Purito va ser el primer l’any 2012, seguit de Dani Moreno i el triplet del líder del Movistar. 
 
Valverde va fer valer la seva condició de favorit ahir. Amb el seu estat de forma que va mostrar, el dubte està si en podrà repetir-ho el diumenge a la Lieja-Bastogne-Lieja que completarà les Clàssiques de les Ardenes, en la qual també parteix com a gran preferit per obtenir el triomf. El que era un dels candidats a evitar el pòquer del murcià a la Fletxa Valona, Purito, ho tornarà a tenir difícil per sorprendre, sobretot després de no donar senyals de trobar-se en el seu millor estat de forma.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT