PUBLICITAT

Andorra La Vella

L’Executiu aprova 498 autoritzacions de treball

Espot exposa que s’han autoritzat un 35,7% més de permisos que el 2015

Per LÍDIA RAVENTÓS

El ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot.
El ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot. | TONY LARA
El Govern va aprovar ahir una quota general de 498 autoritzacions de residència i treball i de treballadors fronters fins el 31 d’octubre d’aquest any. Una xifra que podria augmentar fins a 652 si fos necessària una ampliació. 
 
Concretament, 409 són permisos de residència i treball i 89 de treball fronterer. Segons va informar el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, en total s’han autoritzat un 35,7% més de permisos que l’any passat. Un fet que respon, a parer del ministre, a la necessitat de contractar treballadors forans perquè la millora socieconòmica del país ha fet baixar el nombre de persones apuntades al Servei d’Ocupació i per conseqüència ha minvat l’oferta de treballadors residents al Principat. 
 
A més, el reglament aprovat també incorpora noves professions que no s’havien inclòs en les darreres convocatòries i que s’han considerat necessàries en vista de les aportacions del sector empresarial. Es tracta de feines com la de cuidador de nens, mecànic, matador carnisser o esteticista. 
 
En resposta a les preguntes dels periodistes en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Espot va manifestar que està «sorprès» davant les declaracions que va fer el portaveu de la Unió Hotelera, Oscar Julian, queixant-se de la manca de personal i quantificant en 450 els treballadors necessaris pel bon funcionament del sector. El ministre va assegurar que la quota aprovada «s’ha fet d’acord amb les converses mantingudes amb tots els sectors productius, especialment amb l’hoteler». A més, també va remarcar que «malgrat que la Unió Hotelera parlava de la necessitat de 450 treballadors, de demandes efectives només en tenim una quarantena». 
 
Davant al demanda que també va fer Julian de poder prorrogar els permisos de treball dels temporers d’hivern, Espot va explicar que «aquesta mesura ja és possible». Tot i així, va recordar que el salari mínim de la temporada d’estiu és una mica més elevat. Amb tot, es va mostrar convençut que aquest aspecte «va en la línia de les pròpies declaracions del senyor Julian quan va dir que no havíem de ser un destí low cost». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT