PUBLICITAT

Andorra La Vella

Unicef premia la Fundació Ibo per la seva trajectòria

El reconeixement deriva de l’esforç en la lluita contra la desnutrició

Per EL PERIÒDIC

L’escultura de Casamajor atorgada l’any passat a Cooperand.
L’escultura de Casamajor atorgada l’any passat a Cooperand. | TONY LARA
La implicació esmerçada en lluitar en pro dels drets dels infants però, sobretot, per combatre la desnutrició dels més petits arreu del món, va portar ahir al Comitè Nacional d’Andorra per la Unicef a guardonar la Fundació Ibo per la seva trajectòria en el combat de les desigualtats.
 
Com ja ve a ser habitual els darrers anys, representants de l’agrupació solidària van rebre ahir una de les inconfusibles escultures de l’artista andorrà Jordi Casamajor, mostra amb què es vol reconèixer, tal com es transmet des de l’entitat nacional en representació del Fons de les Nacions Unides per la Infància, «la feina que persones, de manera voluntària i molt sovint anònima, duen a terme a favor dels infants, a Andorra i arreu del món». 
 
El jurat es va decantar per atorgar el Premi Unicef Andorra 2016 a l’entitat amb representació internacional per «la implicació dels mateixos infants i joves i pels resultats aconseguits, especialment en la millora de la situació nutricional dels infants i per al seva trajectòria passada i pel camí que encara tenen per recórrer», així com la seva pugna perquè els «drets dels infants, establerts en la Convenció dels drets de l’infant, siguin respectats en totes les circumstàncies i a tots els països».
 
El finalista/ La Fundació Ibo va ser finalment la guardonada però també el projecte A Simple Aid va rebre el seu degut reconeixement en ser finalista. La iniciativa va ser d’una nena de vuit anys que va dur a escoles indígenes de Costa Rica el repartiment del material escolar recollit a escoles nacionals, amb l’ajut de tres esportistes. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT