PUBLICITAT

Andorra la Vella

«Semblo el responsable de la guerra civil a Costa d’Ivori»

Cinca ironitza amb les acusacions bolcades en alguns portals digitals al voltant de la importació dels lingots d’or cap a Andorra

Per Iván Álvarez

Jordi Cinca, en posició reflexiva durant la seva compareixença a l’edifici administratiu, ahir.
Jordi Cinca, en posició reflexiva durant la seva compareixença a l’edifici administratiu, ahir. | Tony Lara
Esperava les preguntes en aquesta direcció. És evident que el ministre portaveu portava la lliçó apresa i que algunes inquietuds dels periodistes anirien encaminades a saber més d’una importació de lingots d’or que va realitzar quan era un dels responsables d’Orfund, empresa que transportava or a països africans i que alguns portals digitals van recollir.
Domina l’escena i se’n sap sortir. Tot és qüestió de taules i Cinca es va permetre explicar, de forma planera i esquitxant la seva exposició amb algun comentari desenfadat, què hi havia darrera d’aquella importació d’onze lingots d’or des de Barcelona cap Andorra. «És realment sorprenent», va arrencar-se el portaveu. «Quan vaig acabar de llegir un d’aquests portals digitals em va agafar una sensació de culpabilitat, perquè semblava que em deien que era el responsable de la guerra civil a Costa d’Ivori. És realment increïble», va etzibar.
Cinca, en aquell moment, va posar-se la cuirassa i el seu to ja era més seriós. «Es parla d’una importació puntual del producte en brut que es feia en aquesta empresa, una refinadora de metall preciós». Va esgrimir que, si una empresa és gran, es poden tenir diferents mitjans per realitzar aquesta operació, però que Orfund era «un projecte molt incipient», que treballava «amb quantitats petites» i que, moltes vegades, com era aquest cas, gent de la mateixa empresa s’encarregava de «portar  el metall del país d’origen fins l’aeroport més proper, desduanar allà, fer el trànsit fins la Duana d’Andorra i fer la declaració pertinent per entrar al país». «Tot em sembla bastant còmic perquè són els tràmits propis d’una importació», va apuntar.
El ministre va assegurar que el dia 28 en la sessió del Consell General «donaré resposta amb el que calgui», però que no era el moment d’«allargar una compareixença de Govern en base al que ha hagi pogut sortir en mitjans digitals».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT