PUBLICITAT

Andorra la Vella

Educació acorda el tancament de la Universitat de les Valls

El Govern constata que no complia amb els requisits establerts legalment ni amb els estàndards europeus

Per LÍDIA RAVENTÓS

El ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, a la roda de premsa d’ahir.
El ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, a la roda de premsa d’ahir. | TONY LARA
El Govern va anunciar ahir que ha començat el procediment pel tancament total de la Universitat de les Valls (UdV) perquè considera que no complia amb els requisits establerts legalment ni amb els estàndards europeus de qualitat que regeixen l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior. Segons va explicar ahir el ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, la decisió s’ha pres després de detectar una sèrie de mancances des del passat mes d’agost quan es va revocar l’oficialitat del Màster en Odontologia.

Per tal de dur a terme el tancament, l’Executiu va aprovar ahir un decret temporal d’aturada total de la universitat que té una duració de 30 dies. Paral·lelament també es tramitarà en caràcter d’urgència un projecte de llei perquè passat aquest termini sigui possible la revocació definitiva. Amb tot, Jover va assegurar que la decisió ja està presa en base a les converses mantingudes entre l’Executiu i els responsables del centre i tenint en compte la documentació que s’ha recopilat.

Tal com va explicar el ministre, amb aquest procediment el centre podrà seguir oferint formacions però com a privat i amb titulacions pròpies, sense el reconeixement oficial del Govern. Tot i aquesta possibilitat, el ministre va declarar que no tenen constància que actualment hi hagi cap alumne.

Les mancances detectades/ L’agost de l’any passat el Govern va constatar que l’UdV no complia amb els requisits necessaris i per això va procedir a la revocació de l’oficialitat del pla d’estudis corresponent al títol de màster en odontologia. Segons va informar l’Executiu, en aquell moment el ministeri no va considerar adequat proposar la revocació de la Universitat de les Valls, «ja que en tant que institució privada d’ensenyament superior podia establir noves formacions i col·laboracions que respectessin els principis pels quals es va crear». En aquest moment, el ministeri demana al centre la documentació necessària que acredités que es complien els compromisos contrets en la memòria de constitució la universitat.

Segons va exposar Eric Jover, la informació que es va demanar també incloïa temes com la ubicació de les formacions, quins estudis es volien desenvolupar, així com el pla estratègic de futur. Vist que tots aquests documents no s’adeien amb la memòria presentada, el Govern va prendre la decisió de tancar el centre universitari. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT