PUBLICITAT

JC Flowers compra Vall Banc per 29 milions d’euros

Els comptes dels clients considerats “no traspassables”, això és, aquells que encara no han superat en procés de revisió, es mantindran a BPA, almenys de forma transitòria

| Tony Lara
El Consell d’Administració de l’Agència Estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) ha acordat avui seleccionar la firma d’inversió estatunidenca J.C. Flowers & Co. com a adquirent de Vall Banc per un preu total de fins a 29 milions d’euros. L’acord es formalitzarà definitivament els propers dies, conforme s’ultimin els detalls formals pendents.
 
Segons explica l’AREB en un conunicat la proposta seleccionada reuneix tots els requisits exigits: “Optimitza l’ús dels recursos públics, ofereix bones perspectives de continuïtat de negoci per a Vall Banc, els seus clients i els seus empleats, a més de garantir l’adopció de les millors pràctiques de negoci i de compliment normatiu, fruit de la dilatada experiència de J.C. Flowers & Co en la gestió d’entitats financeres”.
 
S’ ha informat de la decisió al Ministeri de Finances i a la Comissió Especial de Vigilància i Prevenció del Risc per a l’Estabilitat Financera. Així mateix, s’ha sol·licitat una compareixença de l’AREB al Consell. Aquesta decisió queda supeditada a l’autorització definitiva de l’Institut Nacional Andorrà de
Finances (INAF).
 
De forma paral·lela, el Consell d’Administració de l’AREB ha aprovat la Resolució per la que s’estableixen les bases i condicions pel traspàs ordenat de clients lícits, actius i passius de BPA a Vall Banc. Concretament, a partir de l’anàlisi dels resultats presentats per PwC, després del minuciós procés independent de revisió realitzat durant els últims 12 mesos, l’AREB ha determinat els clients de BPA que a data d’avui poden ser traspassats a la nova entitat per complir amb totes i cadascuna de les exigències i estàndards exigits per la normativa de prevenció de blanqueig de capitals i finançament del
terrorisme. D’aquesta manera, els clients considerats “traspassables”, que constitueixen la gran majoria dels antics clients de BPA, veuran traspassats els seus comptes a Vall Banc en unes setmanes.
.
Els comptes dels clients considerats “no traspassables”, això és, aquells que encara no han superat en procés de revisió, es mantindran a BPA, almenys de forma transitòria. Aquests clients podran ser traspassats més endavant, sempre que acreditin que són aptes per formar part de la nova entitat per complir amb els requeriments de prevenció de blanqueig i finançament del terrorisme. Tots aquells comptes susceptibles de ser reportats com a sospitosos a les autoritats quedaran bloquejats a BPA, que informarà a les autoritats competents, en compliment de la legislació.
 
Absorció de pèrdues de BPA / D’altra banda, les decisions adoptades a la Resolució suposen l’absorció de les nombroses pèrdues de BPA segons l’acord sobre la valoració negativa de l’entitat, adoptat pel Consell d’Administració de l’AREB el 17 de juliol del 2015, que la xifrava en -103 milions d’euros, mitjançant l’amortització total del capital de l’entitat, els instruments híbrids (preferents) i el deute subordinat en els termes previstos a l’article 36 de la Llei.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT