PUBLICITAT

Andorra la Vella

El MoraBanc, amb ganes fins el final

El conjunt tricolor no dóna res per finalitzat i busca acabar el curs amb una bona dinàmica

Per ALBERT CANES

Stojanovski intenta una safata davant l’oposició d’Omic, en el partit de l’anada entre el MoraBanc i l’Herbalife al Poliesportiu.
Stojanovski intenta una safata davant l’oposició d’Omic, en el partit de l’anada entre el MoraBanc i l’Herbalife al Poliesportiu. | TONY LARA
Al vestidor del MoraBanc ja tenen clar que en els sis partits que resten s’hi juguen poca cosa. Els play-off són a quatre victòries –tres més una per l’average– i la permanència, tot i que no està certificada matemàticament, es dóna per feta. Això no significa, però, que estiguin de vacances anticipades o baixin els braços perquè les ganes realitzar un bon final de temporada són més vives que mai al conjunt tricolor, especialment per la mala dinàmica de resultats que està travessant.
 
El tècnic, Joan Peñarroya, era el primer en avisar el dimarts que vol treball i esforç fins la darrera pilota en joc de l’últim partit del curs. Qui no tingués la mateixa intenció es quedaria assegut a la banqueta perquè no va «amb la sintonia del club». Ahir, eren els jugadors qui deixaven clar que el missatge era el mateix. La falta d’al·licients com el play-off o la salvació no els farà donar un pas enrere en el desig de millorar com a equip. «Volem acabar bé, amb un bon feeling i anem a Gran Canària a donar el nostre màxim», indicava Luka Bogdanovic durant la zona mixta. El seu company d’equip, Stephen Holt, recalcava l’ambició mostrada i va comentar que «hem competit en gairebé tots els partits i lluitarem fins el final. Esperem acabar amb una bona dinàmica». 
 
Sobre aquest aspecte també van parlar des de Gran Canària, on diumenge (12:30h, Canal+ Deportes / Yomvi) juga el MoraBanc. «Poden relaxar-se, però no crec que ho facin. Tothom vol superar els millors equips a la classificació. No penso que vinguin a jugar fàcilment. Ja ens van guanyar i crec que voldran demostrar que ho poden tornar a fer», explicava Sasu Salin, que recordava el partit de la primera volta en què va vèncer el conjunt tricolor a la pròrroga: «Vam tenir un partit molt dolent, són un bon equip, però hem de mostrar que quan juguem a casa som millors».
 
Bogdanovic i Holt van assenyalar que ja no pensen en els play-off com ho podien fer setmanes anteriors, sinó que miren partit a partit, començant pel d’aquest diumenge. Malgrat tot, el serbi deixava anar que possibilitats, tècnicament, encara n’hi ha: «El primer que hem de pensar és anar a Gran Canària a jugar un partit, veure si hi ha opcions de guanyar i pujar la confiança. Després, tot pot passar, pots guanyar tots els partits i potser queda alguna oportunitat de play-off, però penso que en aquest moment estem més preocupats pel nostre joc i millorar».
 
Segueix el positivisme / Com en la jornada anterior, els tricolors van comentar que la mala dinàmica de resultats, la pitjor del curs (quatre derrotes seguides i vuit en els últims deu duels), no és sinònim de mentalitat negativa. Més aviat al contrari. «Som positius, entrenem bé i volem sortir d’aquesta situació. Crec que en aquest moment ja no tenim res a perdre, només podem gaudir i pensem en jugar cada partit el millor possible individualment i després segur que millorem com a equip», assenyalava Bogdanovic. «Ha sigut difícil, però som professionals i hem de venir a treballar cada dia. Crec que l’equip està bé», afegia Holt.
 
Els cinc precedents entre el Gran Canària i el BC Andorra han acabat sempre amb victòria del conjunt que actuava com a local. A més, l’Herbalife pot certificar la classificació matemàtica per als play-off. La falta d’al·licients del MoraBanc, però, no hauria de ser un impediment per mirar de donar la sorpresa.
PUBLICITAT
PUBLICITAT