PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Escaldes acollirà tres anys el torneig de classificació de bàsquet 3x3

La competició es disputarà en categoria masculina i femenina en una pista central instal·lada a la plaça Coprínceps

Per J. J. B.

Partit del circuit mundial disputat a Praga.
Partit del circuit mundial disputat a Praga. | FIBA
L’aposta de la Federació Andorrana de Bàsquet (FAB) pel bàsquet 3x3 segueix donant passos endavant. I el reconeixement de la FIBA el té des de fa temps, per aquest motiu li atorga durant tres anys l’organització d’un dels tornejos classificatoris per al Campionat d’Europa, tant masculí com femení. Escaldes-Engordany en serà la seu.
 
El 25 i 26 de juny es disputarà l’esdeveniment en diferents emplaçaments de la parròquia. La pista central estarà situada a la plaça Coprínceps. Serà el centre neuràlgic, on s’instal·larà una pantalla gegant i unes graderies per a 500 persones, i comptarà amb tot un sistema d’animació. En cas de pluja la competició es traslladarà al pavelló del Prat Gran. Al Clot d’Emprivat hi haurà ubicada dues pistes d’entrenaments, mentre que al centre comercial Illa Carlemany n’hi haurà una altra on es realitzarà el concurs d’esmaixades. «Estem davant d’un repte com mai la Federació Andorrana de Bàsquet havia tingut» per tota la infraestructura que suposa, ressalta el president de l’ens, Manel Fernàndez. 
 
Als tornejos hi competiran 9 equips. En el masculí hi són Andorra, Eslovènia, Espanya, República Txeca, Geòrgia, Bielorússia, Ucraïna, Irlanda i Letònia, mentre que en el femení Hongria, Polònia, Romania, Suïssa, Eslovènia, Bielorússia, Irlanda i Àustria. Es disputarà una primera fase de grups i els que arribin a les semifinals es guanyaran el bitllet per a la fase final de l’Europeu. A més d’Escaldes les ciutats que organitzen tornejos classificatoris són Amsterdam  i Poitiers.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT