PUBLICITAT

Ordino

Mig milió d’euros per la millora de l’eficiència energètica

La partida més gran, per a la façana de l’escola del Pas

Per L. R.

Jover explica la importància de la sostenibilitat als alumnes, ahir.
Jover explica la importància de la sostenibilitat als alumnes, ahir. | TONY LARA
El Govern invertirà enguany mig milió d’euros per la millora de l’eficiència energètica a les escoles amb l’objectiu de reduir el consum als centres educatius. Així ho va anunciar ahir el ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, en el balanç de les dues primeres setmanes del funcionament del mòdul d’eficiència energètica del programa 3E pel qual ja han passat 300 alumnes. 
 
Jover va explicar que del total de la inversió, 300.000 euros –la partida més important– es destinarà a la renovació de la façana de l’escola del Pas de la Casa, ja que, segons va detallar el ministre, «la instal·lació del Pas de la Casa consumeix anualment més de 90.000 litres de gasoil» i, per tant, «qualsevol mesura que millori l’eficiència energètica o l’aïllament repercutirà positivament en el posterior consum». També s’invertiran 70.000 euros per l’adquisició de 1.000 aixetes termostàtiques per millorar el consum de calefacció, així com 60.000 per auditories energètiques en sis centres escolars. Unes auditories que permetran, taal i com va exposar el ministre d’Educació, «detectar els punts febles i invertir en conseqüència». 
 
Pel que fa al balanç del mòdul instal·lat a l’escola andorrana d’Ordino, tant Jover com el director general de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marc Rossell, van remarcar que és una bona eina perquè els alumnes tinguin «una visió molt àmplia de tot el que es pot fer per millorar l’eficiència energètica». En aquest sentit, tots dos van coincidir també en  la importància de treballar els continguts des de les escoles perquè «finalment els alumnes són l’eina de transformació de la societat». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT