PUBLICITAT

Andorra La Vella

Pantebre se sincera i mostra el seu pas com a cònsol

L’autor recull les seves memòries polítiques i els afers més transcendents

Per EL PERIÒDIC

Benet Pantebre durant una entrevista.
Benet Pantebre durant una entrevista. | COMÚ ANDORRA LA VELLA
Els autors del país enllesteixen el seu últim cartutx i fan les darreres presentacions perquè les seves publicacions siguin una de les novetats més destacades durant la diada de Sant Jordi. Així, l’excònsol d’Andorra la Vella, Benet Pantebre, va presentar ahir al Centre de Congressos de la capital el seu darrer llibre L’Entrellat d’un consolat. Memòries de Benet Pantebre. 
 
L’obra, més que unes memòries polítiques, és un relat que Pantebre mostra com un exercici de sinceritat on detalla el desenvolupament dels afers més trascendents que va afrontar als anys 70 i les seves impressions i repercussions personals. És també un clar exemple del funcionament de l’administració local. 
 
Repàs d’un moment històric / La publicació repassa un moment històric de canvis, just abans que Escaldes se separés de la parròquia d’Andorra la Vella, i en què la política no es vivia de la mateixa manera. En aquest marc contextual, Pantebre explica com va arribar a ser cònsol, no per voluntat pròpia o innata, sinó per la dels que el van incloure a les llistes. 
 
Una vida política / Benet Pantebre va jurar el 28 de desembre de 1973 el càrrec de cònsol d’Andorra la Vella. Un títol que havia de desenvolupar durant els dos propers anys. 
Al llarg de L’Entrellat d’un consolat. Memòries de Benet Pantebre, l’autor manifesta alguna de les seves troballes amb els diferents membres de l’administració, alguns d’ells no massa benvinguts per a Pantebre: «No acabava d’entendre com s’ho havia fet, el consolat anterior, per enemistar-se amb quasi tots els ciutadans de cert rang i el poc interès per reunir-nos quan hi havia afers delicats», una cita despresa de l’obra. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT