PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els afectats pel brot podrien reclamar 150 euros

Eden es descarta com a focus mentre els infectats podrien actuar

Per EL PERIÒDIC

L’empresa embotelladora, ubicada a Arinsal.
L’empresa embotelladora, ubicada a Arinsal. | TONY LARA
Ja són gairebé 3.400 les persones que des de la Generalitat s’han constatat infectades pel norovirus transmès a través de l’aigua distribuïda per l’empresa Eden Springs España i embotellada a l’empresa Font d’Arinsal, les quals podrien arribar a reclamar 150 euros per cada dia que es van trobar malalts. Malgrat que la d’ahir va ser únicament una reunió merament informativa, els afectats ja s’han mogut per conèixer quines accions poden emprendre contra una intoxicació que, segons apunten des de l’empresa veïna que s’encarrega del repartiment, no va tenir origen a les seves dependències.

Ja són un total de 3.378 les persones que es van infectar pel consum d’una aigua que, segons comencen a apuntar les anàlisis –de les que cal destacar que encara no són definitives–, va sortir intoxicada ja des de l’empresa encarregada de l’embotellament.

El col·lectiu Ronda, agrupació d’advocats, va oferir ahir una xerrada informativa per als afectats, als que els va exposar la possibilitat de crear una plataforma per negociar amb la multinacional el pagament de compensacions i indemnitzacions. Així, tan aviat com es conegui la xifra de persones que s’adscriuen a la iniciativa de demanda, el co·lectiu exigirà a Eden Springs una indemnització de 150 per cada dia de baixa. Consideren que «la normativa en vigor reconeix el dret d’aquestes persones a ser compensades pels perjudicis patits i seria bo que l’empresa ho admitís amb la major celeritat per donar una resposta satisfactòria en el mínim termini possible i no perllongar inecessariament aquesta situació», segons informa l’agència EFE. E cas contrari, la plataforma estudiaria optar a la via de la mediació a través de l’Agència Catalana del Consumidor. La intenció, tal com va afirmar la també advocada Esther Pérez, és no haver de recórrer a la via judicial. Els afectats disposen de 30 dies per adherir-se a la iniciativa. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT