PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les parròquies cedeixen el protagonisme a la literatura

Activitats infantils, teatres, signatures i concerts en viu amenitzaran la jornada

Per Estefania Gracia

Estands de llibres a Andorra durant una edició anterior de la diada de Sant Jordi.
Estands de llibres a Andorra durant una edició anterior de la diada de Sant Jordi. | Tony Lara
Les parròquies del Principat ja ho tenen tot a punt per celebrar Sant Jordi. Durant una diada que elogia la cultura i l’escriptura d’autor, les places principals de cada territori s’ompliran dissabte d’estands i activitats populars per recordar que durant almenys un dia a l’any, la literatura és protagonista. Tot i que per suposat, anirà acompanyada la seva camarada: la rosa. 
 
Des de gairebé primera hora del matí, els més matiners ja estaran a l’espera d’encetar un dia, que segons el Servei de Meteorologia d’Andorra, estarà passat per aigua. Tot i això, les activitats previstes segueixen –per ara– en peu, i els carrers més cèntrics acolliran teatres, contacontes, signatures i lectures dels autors de més interès o que darrerament han sortit a la llum. 
 
Activitats parroquials / Començant per la capital, la plaça del Poble acollirà la Fira del Llibre i de la Rosa amb 42 parades (una més que l’edició anterior). En total, hi haurà 26 estand de llibres i 15 de roses. A més, durant la jornada, la Biblioteca Pública de Govern ha organitzat l’activitat Nascuts per llegir a la plaça! per a infants de zero a tres anys. La diada a Andorra la Vella també comptarà amb actuacions musicals i de dansa, així com la construcció de castells a càrrec de la colla de la parròquia. 
 
Escaldes-Engordany aposta per completar les parades de la plaça Copríncep (un total de 15), amb un vermut i tapes a les 12:30 hores per contemplar amb més èmfasi el concert de la cantant Meritxell Gené, que presentarà el seu nou treball discogràfic Branques, un recull de 12 poetes d’arreu dels Països Catalans del segle XX. 
 
Pel que fa a Sant Julià, la plaça Laurèdia comptarà amb 13 parades de productes típics de la diada i per primera vegada s’unifica el preu de sortida de les roses a quatre euros. Un dels reclams de la fira de Sant Jordi serà la presència d’autors d’escriptors del país que presentaran i signaran les seves novetats a la plaça Laurèdia entre les 11 i les 13.30 hores.
 
La Massana farà la diada amb contes kamishibai (narrats amb tècniques japoneses). Ordino es decanta per oferir un taller de manualitats temàtic (d’11 a 12h) i Encamp amenitzarà la jornada amb el concurs de punts de llibres i música en viu. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT