PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L'FC Andorra necessita guanyar per seguir somiant

L'equip dirigit per Justo Ruiz afronta el partit amb només onze jugadors de camp

Per JOAN JOSEP BLASCO

Pau supera un jugador del Mataró al partit disputat dissabte passat.
Pau supera un jugador del Mataró al partit disputat dissabte passat. | J.J.B.
Els equips de la zona alta de la classificació són incapaços de defensar la posició que ocupen, deixant-se punts pel camí les darreres jornades, sobretot davant rivals de la part baixa. L’FC Andorra, que és un dels que opten a l’ascens pel lloc on es troba, porta dos partits seguits sense conèixer la victòria. Si vol seguir sent un aspirant, necessita treure una victòria demà del camp del CF Lloret.
 
El repte l’afronten en quadre perquè l’entrenador, Justo Ruiz, només compta amb dotze jugadors del primer equip, onze de camp. Font, Gil, Leo i Betriu segueixen lesionats, Oriol és baixa per sanció i Juli és dubte, amb un esquinç al turmell que es va produir al darrer partit. Però aquesta és una circumstància que s’han anat trobant durant la temporada, i l’han superada amb escreix. «El grup, el vestidor, és el que ha fet possible continuar en aquesta categoria i somiar amb un hipotètic ascens», afirma Ruiz. Fins la setmana vinent el mercat de fitxatges a la Primera Catalana està obert. Els club ho segueix intentant, però les condicions per contractar jugadors i que tinguin la residència al país són complicades. Els darrers dies van intentar incorporar un davanter extracomunitari.
Per no perdre el tren de l’ascens «hem de ser realistes. Queden sis partits i hem de pensar en sumar de tres en tres. La part alta de la classificació és una bogeria i perdre t’hi pot allunyar». El Lloret és quart per la cua, ocupant plaça de descens, però el tècnic andorrà espera un conjunt dur, «sobretot pel que hi ha en joc. Juguem amb un rival que es juga la vida. Si per a nosaltres pot ser definitiu per perdre l’ascens, per ells per perdre la categoria», perquè es troba a cinc punts de la salvació. Per tant, «es prendran el partit com l’Escala fa quinze dies». Fins ara, l’equip de la Selva «s’ha mostrat irregular durant la temporada, capaç de vèncer a rivals superiors i perdre amb els de la seva lliga». Durant el matx «no especularem» i confia en recuperar mecanismes per evitar encaixar gols, per «tenir contundència defensiva, perquè sabem que si som capaços de tenir-la, comptem amb moltes possibilitats de guanyar el partit».
 
Sumar una victòria demà es presenta bàsic per seguir tenint aspiracions. Perquè l’FC Andorra es troba en una posició adequada per optar a l’ascens. I volen aprofitar l’oportunitat: «Estic convençut que és el moment i l’any de poder pujar». La il·lusió és gran i l’entrenador assegura que «feia anys que no hi havia aquesta sensació d’estar tan a prop de la Tercera Divisió».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT