PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Martí, convençut que el fons nord-americà és una bona solució

PS i Ld’A celebren el traspàs i esperen que sigui positiu per als clients

Per LIDIA RAVENTÓS // I.A.

Toni Martí, en una compareixença a l'edifici administratiu
Toni Martí, en una compareixença a l'edifici administratiu | Tony Lara
El cap de Govern, Toni Martí, va assegurar ahir en declaracions a EL PERIÒDIC que el fons d’inversió que finalment ha adquirit Vall Banc, J.C. Flowers, és una bona garantia per a la resolució de l’afer BPA. Martí va explicar que ha tingut ocasió de parlar de la notícia amb experts de Nova York –on es trobava ahir per la signatura de la COP21– i «estan lluny de considerar» que el fons d’inversió guanyador sigui un fons voltor, tal i com han assenyalat els darrers dies alguns mitjans de comunicació espanyols. «Justament el contrari. Consideren que és un fons d’inversió amb una altíssima reputació als Estats Units», va sentenciar. 
El màxim representant de l’Executiu va assegurar que està «molt satisfet» perquè amb aquesta notícia «s’aconsegueix un triple objectiu». D’una banda, a parer de Martí, la credibilitat de la plaça financera andorrana es veu reforçada amb la resolució i «la vinguda d’una d’estrangera no fa més que consolidar-la». Com a segon aspecte, Martí va voler destacar també que «finalment la gent que va fer confiança en BPA tindrà una possibilitat certa de recuperar els seus estalvis». Per acabar, va recordar que l’adjudicació de Vall Banc al fons estranger «obre unes possibilitats molt més clares que hi hagi continuïtat pels treballadors de BPA». 
 
Primeres valoracions de PS i Ld’A/ El president del grup parlamentari liberal, Josep Pintat, va exposar ahir que «celebren» la notícia malgrat que va recalcar que «encara no disposem de tota la informació». «Se’ns ha dit que no hi haurà pèrdua de treball ni quites, per tant sembla que és positiu», va opinar. Amb tot, Pintat no va entrar a valorar la viabilitat de J.C. Flowers «perquè és un tema prou delicat com per posar més incertesa».
Per part seva, el conseller del PS, Pere López,es va mostrat força prudent en les seves valoracions, tot i reforçar la idea de que «si aquesta notícia és un pas més de cara a què les persones puguin recuperar com més aviat millor els seus estalvis, només puc fer una valoració positiva».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT